HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Haziran 2023 Pazar Saat: 10:33

OKSİJEN TİYATRO İLE SANAT IŞILTISI NESİLDEN NESİLE ULAŞSIN

Ordu’da 2008 yılında kurulan Oksijen Tiyatro’nun Kurucusu ve aynı zamanda Genel Sanat Yönetmeni Nurgül Çoluk, Oksijen Tiyatro’nun ne zaman kurulduğundan, ne tarz oyunlara yer verildiğinden, alınmış ödüllerden ve oyunlardan bahsetti.
OKSİJEN TİYATRO İLE SANAT IŞILTISI NESİLDEN NESİLE ULAŞSIN

HABER: KÜBRA ÇAKIR (ÖZEL HABER)

Ordu’da 2008 yılında kurulan Oksijen Tiyatro’nun Kurucusu ve aynı zamanda Genel Sanat Yönetmeni Nurgül Çoluk, Oksijen Tiyatro’nun ne zaman kurulduğundan, ne tarz oyunlara yer verildiğinden, alınmış ödüllerden ve oyunlardan bahsetti.

Oksijen Tiyatro’nun tarihçesine dair ufak bir bilgilendirme yapan Nurgül Çoluk: 2008 yılında Ordu da kurulan Oksijen Tiyatro, Ordu tiyatrosunu desteklemek, yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla kuruluşunu gerçekleştirdik. Kurulduğu günden bu zamana kadar her yıl yetişkin, çocuk ve gençlik oyunları hazırlayan aynı zaman da sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren bir tiyatro grubudur.”açıklamasında bulundu.

OKSİJEN TİYATRO 2013 YILINDA DESTAN YAZDI

Tiyatro kapsamında atölye çalışmaları yapıldığından ve bu sayede birçok kişiyi tiyatroya dahil ettiklerinden bahseden Nurgül Çoluk: “Ordu’dan Avrupa turnesi yapan (2013) ilk tiyatro ekibi olmaktan mutluluk duyduk. Hollanda Tilburg da düzenlenen Türk Baharı Etkinliği’nde “Destan” adlı oyunumuzla yer aldık.” dedi.

2015 yılında Oksijen Cep Sahne’nin kurulduğundan ve Karadeniz Bölgesi’nde çekilen film, dizi, reklam çalışmalarına Ordu genelindeki oyuncularla katılım sağlanarak oyuncuları ulusal kanallara taşıdıklarını belirten Nurgül Çoluk 2008 – 2023 yılları arasında yapılmış olunan faaliyetlerden de bahsetti:

“17 yetişkin oyunu, 5 çocuk oyunu, 2 gençlik oyunu (Oksijen Cep Sahne’de), 8 sosyal sorumluluk projesi (Okuma Tiyatrosu- Çocuk Korosu ile Engelleri Aşıyoruz (Ortazihinsel engelli çocuklarımızla), dizi – film çalışmaları 100’ü aşkın Oyuncu ile katılım (Benim için Üzülme (Dizi ), Sevdaluk (Dizi), Çarşı Pazar(Film), Sen Anlat Karadeniz(Dizi), Şip Şak Anadolu(Film) , Nasipse Olur (Film), Randıman(Film), Kuzey Yıldızı (Dizi))”

ALINAN ÖDÜLLER

Alınmış olunan ödüllerden de bahseden Nurgül Çoluk: “4 En iyi Oyuncu Ödülü – 1 Yılın Tiyatrocusu – 1 Tiyatro Emek Ödülü – Birçok kurum ve festivallerden katılım plaket ve ödülleri” açıklamasını yaptı.

2022-2023 SANAT SEZONUNDA OKSİJEN TİYATRO

Nurgül Çoluk açıklamasının devamında ise: “2022-2023 sanat sezonumuzun ilk oyunu benim çok değerli hocam Gülçin Üstüntaş’ın yönettiği Gözde Özelce’nin yazdığı özel proje olarak hazırlanan ‘Her şey Her şeyin İçinde’ felsefi oyunu Okuma Tiyatrosu olarak 8 Ekim 2022 de İzmir Urla Felsefe Günleri’nde sahne aldı ve  Oksijen Cep Sahne’de sergilendi. ” ifadelerini kullandı.

“MUHABBETİ ALA” HER PERŞEMBE SAAT 20.00’DE

Sezonun diğer oyunlarına da değinen Nurgül Çoluk: “Sezonda ‘Muhabbeti Ala’  doğaçlama tiyatro gösterisi, 8.sezonunda ve her Perşembe Oksijen Cep Sahne’de saat:20.00’de seyircisiyle buluşuyor

Sezon oyunumuz “Sesler” Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde Çarşamba saat:20.00’de sahne alıyor.” dedi.

SESLER OYUNU KENDİ KALEMİNDEN ÇIKMIŞ

Kendi yazmış olduğu “Sesler” oyununun detaylarından bahseden Nurgül Çoluk, şu açıklamalarda bulundu:

“Sesler oyunu, Mübadele döneminde (1923-1930)başlayıp günümüze kadar ulaşan hikâyeyi bize aktarmaktadır.

Mübadele döneminin yıkıklığını, ayrılma hikâyelerini, kavuşamamış aşkları, evlerinden ayrılan ve yeni evlerine vardıklarında oluşan durumları, umutları, hüzünleri bizlere aktarırken diğer taraftan yeni başlangıçları, güzel gelecekleri ve de hayatın oluşturduğu farklılıkları sunmaktadır.”

Oyunun yazarı Nurgül Çoluk, Sesler oyununu geleneksel Türk tiyatrosu kalıplarından faydalanarak yazmış, yaşanmışlıkların içinden bize hüznü aktarırken komik anları da ustalıkla kaleme almış. Oyunu, Ordu Üniversitesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yasin Akyüz yönetiyor, Oksijen Tiyatro’nun birbirinden değerli oyuncuları sahne alıyor.

SESLER OYUNUNDA GÖREV ALANLAR

Sesler oyununun kadrosundan bahseden Nurgül Çoluk, tek tek isimlere yer verdi.

“Yazar: R.Nurgül Çoluk / Yönetmen : V.Yasin Akyüz / Yönt. Yardımcısı : D.Emre Ergün / Müzik-Efekt: Ulaş Öcalan / Işık: Atakan Eren / Dekor : Mehmet Hartamacı / Teknik Sorumlu : Kasım Uysal / Sahne Amiri : Esra Gürsoy Çelik / Reji Asistanları : Nehir Naz Arayan – Buse Dilan Ayanlar

Oyuncular;  Luk – müşteri – 1.tayfa - : Kasım Uysal / Mış – 2.tayfa – evin oğlu – Ferit : Emre Ergün / Yız  : Nurgül Çoluk / Dan - Leyla : Nehir Naz Arayan / Agop: Osman Çakmak / Münir – evin sahibi : Gökhan Uzunlar / Bestami –Beytullah : Hakan Altan / Nihavent :Eesra Gürsoy Çelik / Makbule : Hülya Alan / Evin annesi: Gülperi Taştemel / Gülsüm : Şükran Şensoy”

“Sesler” oyunu 07-14-22 Haziran Saat:20.00’de Ordu Kültür Sanat Merkezi (Akyazı) Küçük Salon’da sahne alacak.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ “COSMOS VE BEN”

Ordu Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri ile yapılan sosyal sorumluluk projesinden bahseden Nurgül Çoluk: “Sosyal sorumluluk projesi olarak Ordu Fatih Anadolu Lisesi ortaklığında “COSMOS VE BEN” adlı oyunu Okuma Tiyatrosu tekniğiyle hiç tiyatro yapmamış Fatih Lisesi öğrencileriyle hazırlayarak 25.05.2023 tarihinde AKM salonunda seyirci ile buluşturduk. Oyunun Yazarı Gözde Özelce oyununu seyretmeye İzmir’den Ordu’ya geldi ve çocukların trafiği yoğun olan bu oyunu başarıyla sergilemesinden mutluluk duyması bizi ayrıca memnun etti. ” dedi.

 “BİR BAR VAKASI” HER CUMA OKSİJEN CEP SAHNE’DE

“Ayrıca Oksijen Tiyatro yeni bir gösteri hazırlığında; Burak Mızrak, Atakan Eren ile “BİR BAR VAKASI” talk-show ile 02.06.2023 saat: 21.00 de Oksijen Cep Sahne’de prömiyer yaptı ve bu gösteri her Cuma devam edecek.”

 SANAT IŞILTISI NESİLDEN NESİLE ULAŞSIN

Oksijen Tiyatro 15.yılında;  birçok zorluklarla mücadele ederek yolumuza sanat ışıltısını serpiştiriyoruz, bu ışıltı nesilden nesile ulaşsın, sanat parlayan bir yıldız olarak kalsın diye. Bu zamana kadar bizleri destekleyen herkese ayrı ayrı teşekkürü borç biliriz. Destek oldunuz ve Ordu’da Oksijen Tiyatro’ya hayat verdiniz. Teşekkürler.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler