HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
31 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 14:14

İLÇELER ARASINDA KIRAN KIRANA BİR MÜCADELE

Ordu Atatürk Kültür Merkezi'nde Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen tarafından “Üyeler Arası Bilge Sendikacı Mehmet Akif İnan Yarışması” düzenlendi.
İLÇELER ARASINDA KIRAN KIRANA BİR MÜCADELE

HABER: KÜBRA ÇAKIR (ÖZEL HABER)

Ordu Atatürk Kültür Merkezi'nde Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen tarafından “Üyeler Arası Bilge Sendikacı Mehmet Akif İnan Yarışması” düzenlendi.

16 sorudan oluşan yarışmanın juri üyeliğini Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu Müdürü Tuncay Topal,  Altınordu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Arif Öztürk, Altın Fındık İlkokulu Müdürü Yusuf Akarsu yaptı.

Aynı zamanda yarışmaya Memur-Sen Ordu İl Başkanı ve Eğitim-Sen Şube Başkanı İsmail Çelenk, Memur-Sen Ordu Şube Başkanı Ertuğrul Zabun, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ve Tarım Ordu İl Müdürü Kemal Yılmaz katılım sağladı.

Ordu’nun 19 ilçesinden 13 ilçe yarışmaya katılmış olup ilçeler adına üçer kişi yarışmada yer aldı.

Yarışmaya Altınordu ilçesini temsilen; Çiğdem Çalışkan, İsmet Kılıç ve Aynur Kunt Uğurlu,

Çatalpınar ilçesinden; Hicret Sözeri Özsoy, Halil İbrahim Mert ve Kübra Alevli,

Çaybaşı ilçesinden; Özkan Yalçın, Fırat Demiroğlu ve Cevat Akman,

Fatsa ilçesinden; Ayşe Gül Aksu, Harun Bak ve Celil Karabina,

Gölköy ilçesinden; Zerrin Çelenk, Sinan Polat ve İbrahim Geniş,

Gülyalı ilçesinden; Serdar Akbaş, Şakir Demirbaş ve Volkan Yılmaz,

Gürgentepe ilçesinden; Çiğdem Güler, Kemal Çalış ve Emre Küçük,

İkizce ilçesinden; Emrullah Ballı, Recep Saç ve Fatma Özkan Saç,

Korgan ilçesinden; Büşra Çamurlu, Ali Fuat Ceran ve Belgin Büşra Acar,

Kumru ilçesinden; Fatma Dizmek, Sadık Hocaoğlu ve Mehmet Hincal,

Perşembe ilçesinden; Aysel Maytalman, Şeyma Aydın Bozkurt ve Tuğba Kutlu,

Ulubey ilçesinden; Seda Daşgın, Rümeysa Çinpolat Yıldız ve Nurcan Ersoğan,

Ünye ilçesinden; Ömer Faruk Güngör, Dursun Ahmet Atacık ve Raşit Cançelik katılım sağladı.

Yarışma Memur-Sen Ordu İl Başkanı ve Eğitim-Sen Şube Başkanı İsmail Çelenk’in açılış konuşmasıyla başladı.

İsmail Çelenk açılış konuşmasına Mehmet Akif İnan’ın bir şiiriyle başlayarak konukları selamladı. Ardından İsmail Çelenk seçim sonucunun millet adına hayırlı olmasını dileyerek “Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen, üyesinden aldığı güçle, milletin değerleriyle beslenen, bu değerlerle yol olan büyük bir camiadır. Sağımıza solumuza bakmadan, üyemizden aldığımız güçle doğruya doğruyu, yanlışa yanlışı hep beraber ifade ettik. Bundan sonra da ifade etmeye de devam edeceğiz. Değerli dostlar Mehmet Akif İnan bu sendikayı kurarken şunu söylemiştir. Bizim en zıt fikrimizde de olsa, bizim gibi düşünmese de biz herkesin ekmeğine saygı göstereceğiz. Kimsenin ayağını taşa vurmasından mutlu olmayacağız diye cümle kurmuş, bu felsefeyi de bu sendikamızı bugün bir milyonların üzerinde üyeye ulaşmasını hayal etmiştir. Bu sendikanın böyle güçlenmesinde fedakâr ve cefakar gönül dostlarımızın büyük emekleri vardır. Sendikayı yedi kişiyle kurarken bugünleri hayal ettiler. Ordumuzda da Yusuf Bey şu anda jüri üyemiz, Tamer Bey'le beraber yönetimleriyle beraber on dokuz ilçemizi gezdi üye yaptı, başarıyı hayal etti. Ondan sonra da hep beraber bunun mücadelesini verdik. Bundan sonra da hep beraber bu bayrağı kendimizle her zaman yarışarak, en zirvede dalgalandırmak için mücadelesini beraber yapacağız.” Açıklamasında bulundu.

Z Kuşağı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan İsmail Çelenk: “Öğrencileri yetiştiriyoruz. Basından, sosyal medyadan, TikTok'tan bize izletilen bir Z kuşağını algı olarak bizim önümüze getirmeye çalışıyorlar. Değerli dostlar, bu Z kuşağına yüklenen anlam ne geçmişine karşı, tarihine karşı örfüne, adetine, geleneğine, göreneğine milli ve manevi değerlerine karşı, gençliği; Sanki Z kuşağıymış bizim geleceğimizmiş gibi bizim toplumun önüne servis ediyorlar. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. A kuşağı bizim dedemizse B kuşağı biziz, Z kuşağı da bizim çocuklarımız. Bizim çocuklarımızda kesinlikle geçmişine, tarihine nankörlük etmez, karşı çıkmaz. Bunu her yerde artık altını çizerek ifade ediyoruz. Bu anlamda okullarımıza, öğrencilerimize gittiğimiz zaman öğrencilerimize tarihinden mutlaka bahsetmemiz lazım. Çünkü Bizim tarihimiz övünülecek, gurur duyulacak her zaman gelecek nesle aktarılacak, A'dan Z'ye anlatılması gereken bir tarih. Tarihimizi mutlaka gençliğimize, başta çocuklarımıza vermek durumundayız Onun için sağ olsun bu sene arkadaşlarımız dedi ki başkanım Ordu'da yeni bir yarışma formatı düzenleyelim. On dokuz ilçemizden yarışmacılar bu yarışmaya katılsın; hem Mehmet Akif İnan sendikamızın kurucusunun kitabını okusunlar hem onunla ilgili bilgi edinsinler hem de bunu gündem yapalım diye bir fikir jimnastiği yaptılar. Çok da güzel oldu. İnşallah bunu geliştirerek bundan sonra devam edeceğiz, daha güzel yarışmalarla, anket çalışmalarıyla burada emek veren başta Yönetim Kurulu Üyemiz Ersin Bey'e ve yönetimimize, teşkilatımıza, ilçe başkanlarına, yönetimlerine ve bu yarışmaya katılan, kitabı okuyan, anlayan şu anda yarışacak olan bütün yarışmacılarımıza teşekkür ediyoruz. Burada bir birinci, ikinci, üçüncü belirlenecek ama bu yarışmaya katılan herkes gönüllerde birincidir diyoruz. Tekrardan programımıza katıldığınız için ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yarışma başladı ve 16 sorunun sonunda 1. belirlendi. Birinci İkizce ilçesi olurken 2. ve 3.'yü belirlemek için ikinci tur düzenlendi. 9 yedek sorudan oluşan 2. turda; 2. Ünye 3. Gürgentepe oldu.

Birinci olan İkizce ilçesi adına katılan 3 kişiye çeyrek altın ve kurban bayramı yaklaşması sebebiyle bir koç hediye edildi. 2. Olan Ünye ilçesi adına katılan 3 kişiye 1 gram altın ve 3. olan Gürgentepe ilçesi adına katılan 3 kişiye yarım gram altın verildi.

Ayrıca 5. ve 10. sorulardan sonra bir telefon uygulaması olan ve çok sayıda kişinin katılım sağlayabildiği soru cevaplama uygulaması Kahoot üzerinden izleyicilerin de katılım sağlayabileceği oyun düzenlendi. Kahoot oyununda birinci olan 2 kişiye de yarışma sonunda ayrı ayrı yarım gram altın verildi.

Yarışma katılım sağlayan tüm yarışmacılara sertifika dağıtımı ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.




Anahtar Kelimeler : İLÇELER, ARASINDA, KIRAN, KIRANA, BİR, MÜCADELE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler