HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Nisan 2023 Cumartesi Saat: 22:00

“MOR ART GALERİ” SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Ordu Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (ORHD)’nin geleneksel sergilerinin bugün 5.si düzenlendi.
“MOR ART GALERİ” SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

HABER: Kübra ÇAKIR - Tuğçe ARSLAN


Ordu Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (ORHD)’nin geleneksel sergilerinin bugün 5.si düzenlendi. Her sergide farklı konular işleyen derneğin 5. Sergisindeki konusu “Düş” oldu.

 

Bugün saat:14.00’da açılan sergi bir ay boyunca sanatseverler için açık olacak. Altınordu  ilçesinde Zaferi Milli Mahallesi Sıtkıcan Caddesi No:21 adresinde bulunan derneğin “Mor Art Galeri” adını verdikleri salonlarında gerçekleşen sergide; Küratör Mustafa Zengin, Zeynep Keklik, Yurder Yorgancı, Harun Anı, Selçuk Çarkçı, İlkay Özdemir, Behçet Arslan, Funda Geze, Ebru Benli, Kıymet Bayer, Sevgi Taran, Hüsnü Yakın, Ü.Yadigar Çarkçı, Taliye Koşdemir, Mine Değirmenci Aydın, Zerrin Maden, Serpil Kazancı Yılmaz, Turgut Gökçe, Eda Sever Öztürk, Zerrin Arslan, Hamiye Çelik Özaydın, H. Necati Saylan, Hülya Eyigün Odabaşı, Sevilay Vayni Sağlam, Eşref Akkoyun, Sare Ümit Bayraktar, Aslıhan Öztürk, Esin Karabacak’ın resimleri yer alıyor.

 

Dernek Başkanı Mustafa Zengin: “2016 yılından itibaren faaliyetlerimizi, etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Şu anda 40 üyemiz var. Bu sergimiz 15 Nisan Dünya Sanat Günü’yle ilgili. O günde yapıyoruz. Bu beşincisi, geleneksel hale getirdik ve hep belli bir konsept içinde yapıyoruz. Mesela bu seneki konumuz ‘düş’.  Daha önce Ayrışma A’dan,  B’den boşluk, Ç’den  çevre, D’den düşe geldik. Çizim yapan üniversiteden hocamız da var, amatör çalışanlarda var. Biz burada hem heykel hem de resim olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Önemli bir şey yapıyoruz aslında Ordu için. Ordulu sanatseverlerin, duyarlı insanların da bize destek olmasını bekliyoruz.”açıklamalarda bulundu.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler