HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Kasım 2022 Salı Saat: 07:32

GELECEĞİN USTALARI YETİŞİYOR

18 ilkokul ve 3 ortaokuluda 25 adet masa tenisi masası üretimi yapılarak teslimatları tamamlandı.
GELECEĞİN USTALARI YETİŞİYOR

Eğitim Kenti Ordu'muzda eğitimin içerisinde üretim, üretimin içerisinde de eğitim yapan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizin yerli ve millî üretime katkısı giderek artıyor. Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimde öğrencilerin  uygulama becerilerini artırmada önemli katkısı olan döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesini artırmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince ilimizde 14 ilkokul ve 3 ortaokulumuza 28 adet basketbol potası; 18 ilkokul ve 3 ortaokuluda  25 adet masa tenisi masası üretimi yapılarak teslimatları tamamlandı. 

 Basketbol potaları ve masa tenisi donatım malzemeleri Fatsa Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin döner sermaye işletmelerinde, tamamen öğrenci ve öğretmenlerin katkılarıyla üretildi. Mesleki eğitimde geliştirilen projelerin ve yapılan yatırımların, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin  yaptıkları üretimlerle Eğitim Kenti Ordu'muzun umudu olma yolunda büyük bir öneme sahiptir. Bu vesile ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin döner sermayesi yerli ve milli üretime katkı sağlayarak son 9 ayda %52,20 arttı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki öğrenciler, lise öğrenimlerine devam ederken hem aldıkları eğitimden memnuniyet duyduklarını, hem de gerçek iş ortamında meslek öğrenerek bölümleri ile ilgili alanlarda üretim yapmaktan mutlu olduklarını dile getiriyorlar.

   nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : GELECEĞİN, USTALARI, YETİŞİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler