HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Ekim 2022 Salı Saat: 08:17

KÖY YAŞAM MERKEZİ KURSLARINA ZİYARET

Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilçe ziyaretine Fatsa Halk Eğitimi Merkezindeki 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezun öğrencilerimize yönelik destekleme ve yetiştirme kursları ziyaret ederek devam etti.
KÖY YAŞAM MERKEZİ KURSLARINA ZİYARET

Ordu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Şube Müdürü Ayfer Oral Aydın ile birlikte Fatsa Halk Eğitimi Merkezi tarafından Demirci Köy Yaşam Merkezi'nde açılan, yiyecek ve içecek hazırlama-baklava yapımı kursunu  ziyaret etti.

Bakanlık öncülüğünde başlatılan, kullanılmayan köy okulu binalarını "Köy Yaşam Merkezleri" projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda, eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürmek amacıyla Fatsa  Demirci köyünde açılan Köy Yaşam Merkezi'nde kursiyerlerimiz, baklava yapımını öğrenmektedir. Eğitimin sadece okullarla sınırlı kalmayıp yaşamın her alanına yayılmış olmasından ve  kursta aldıkları eğitimden son derece memnun kaldıklarını söyleyen kursiyerlerimizle sohbet eden  Müdürümüz, "Kursumuzun yetişkinlerimize hayırlı olmasını diliyor, kursa katılım sağlayan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına Ziyaret

Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilçe ziyaretine Fatsa Halk Eğitimi Merkezimizdeki 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezun öğrencilerimize yönelik destekleme ve yetiştirme kursları ziyaret ederek devam etti.

Müdür  kursiyer öğrencilerimizle sohbet ettikten sonra, "Sizler, bizim  geleceğimizsiniz. Bu hazırlık sürecinde her türlü istek ve ihtiyaçlarınızda yanınızda olmaya hazırız. Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyor, hayalini kurduğunuz üniversiteye yerleşmenizi temenni ediyorum. Bugüne kadar evlatlarımızın yetişmesinde her türlü fedakârlığı üstlenen öğretmenlerimize ve velilerimize de ayrıca teşekkür ediyor, başarılı bir yıl olmasını temenni ediyorum." dedi.

Aile Okulu Kurslarına Ziyaret

Fatsa ilçe ziyareti kapsamında son olarak Fatsa Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde  Dumlupınar İlkokulunda açılan Aile Okulu Kursu ziyaret edildi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen, aile yapısını olası risklere karşı daha korunaklı hale getirmeyi hedefleyen,  Aile Okulu Projesi kapsamında açılan ve çocuklarımızın; sosyal, duygusal olarak desteklenmesini sağlayarak  salgının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesini amaçlayan ''Aile Okulu Kursu" kapsamında "aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta velilerimiz, Aile Okulu'nda öğrenci oldular.

Toplumu oluşturan en önemli yapı taşı ve eğitimin başlangıç yerinin ''aile'' olduğunu vurgulayarak başlatılan projenin çok değerli olduğunu dile getiren Müdürümüz, kursa katılan velilerle sohbet ettikten sonra onların eğitim öğretimle ilgili taleplerini dinledi. Velilerimize kurslara yoğun katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra başarılı ve yararlı bir eğitim olması temennisinde bulundu.   nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : KÖY, YAŞAM, MERKEZİ, KURSLARINA, ZİYARET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler