HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Mayıs 2024 Pazartesi Saat: 13:49

Binlerce öğretmen için kritik süreç!

MEB’in duyurusuna göre, başvurular 31 Mayıs’a kadar elektronik ortamda yapılabilecek.
Binlerce öğretmen için kritik süreç!

 Sözlü sınava girecek adaylar ve sınav merkezleri 10 Haziran’da ilan edilecek, sözlü sınavlar ise 1 Temmuz’da başlayacak. Sınav sonrası tercih başvurusu, atama ve göreve başlama süreciyle ilgili detaylar daha sonra açıklanacak.

EN AZ 50 PUAN ALMA ŞARTI

Adayların, 2023 Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan almış olmaları gerekiyor.

Başvurusu onaylanan adaylar, puan türlerine göre en yüksek puandan başlayarak her alan için belirlenen kontenjan sayısının üç katı kadar aday sınav merkezlerine yönlendirilecek. Sözlü sınav giriş belgeleri, 1 Haziran’da MEB’in internet sitesinde yayımlanacak ve adaylar bu belgeleri e-Devlet şifreleriyle alabilecekler.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Adaylar, eğitim bilimleri, genel kültür, alan bilgisi, iletişim becerileri, özgüven, ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık gibi kriterler üzerinden değerlendirilecek.

Sözlü sınav komisyonları, sınav merkezlerindeki il milli eğitim müdürlükleri tarafından organize edilecek ve sınav komisyonu bir başkan ile iki üyeden oluşacak. Komisyon üyeleri, sınav gününde görev yapacakları komisyonu öğrenecekler.

SINAV SÜRECİ

Sözlü sınav sırasında adayların verdikleri cevaplar kayıt altına alınacak. Adaylar, elektronik kura ile belirlenen sorulara verdikleri cevapları soru-cevap kağıdına yazarak imzalayacaklar. Cevapların yazılmaması veya usule uygun teslim edilmemesi durumunda, komisyon tarafından tutanak tutulacak.

Adaylar, sınava fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleriyle katılacaklar. Sürücü belgesi ve kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerli sayılmayacak. Kimlik bilgileri, sadece sınav binasına girişte kontrol edilecek ve sınav sırasında komisyon üyeleriyle paylaşılmayacak.

SONUÇLAR VE SONRASI

Sözlü sınav puanları, her adayın sınavının ardından komisyon üyelerince sisteme girilecek ve sonuçlar tüm sınav süreçleri tamamlandıktan sonra ilan edilecek. Adaylar, sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Sözlü sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacak.

Sınavlar, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da yapılacak.




Anahtar Kelimeler : Binlerce, öğretmen, için, kritik, süreç!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler