HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Nisan 2024 Salı Saat: 12:33

Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi 19-20 Nisan’da

Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, ‘Kişiler Arası İlişkilerde Pozitif Psikoloji’ temasıyla 19-20 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklandı.
Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi 19-20 Nisan’da

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin ‘Kişiler Arası İlişkilerde Pozitif Psikoloji’ temasıyla 19-20 Nisan 2024 tarihlerinde, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke, Nermin Tarhat Konferans Salonunda gerçekleştirileceği açıklandı.

 

Dünya çapında ünlü bilim insanlarının da katılımıyla gerçekleşen kongrede ‘Terapide Özşefkatin Bilgeliği’, ‘İkili İlişkilerde Affetme’, ‘İlişkilerde Psikolojik Sağlamlık’, ‘Pozitif İlişkilerin İnşası’, ‘Umut Yoluyla Psikolojik Sağlamlığın İnşası’, ‘Sebatkârlık Kavramının İlişkilerdeki Önemi’ gibi konular ele alınıyor. Kongrenin onur konuğu Melbourne Üniversitesi’nden Dr. Tayyab Rashid. Dr. Rashid, ‘Olumlu İlişkilerin Yörüngeleri’ konusunu ele alacak.

 

Üsküdar Üniversitesi, NPİSTANBUL Hastanesi, NP Etiler & Feneryolu Tıp Merkezi, Türk Psikolojik Danışma Rehberlik Derneği ve Pozitif Psikoloji Enstitüsü paydaşlığında gerçekleşen Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, bu alanda çalışmalar yürüten uzman isimleri ağırlıyor.

 

İki gün sürecek kongrenin bu yılki teması, ‘Kişiler Arası İlişkilerde Pozitif Psikoloji’ olarak belirlendi.

 

Açılışı Prof. Dr. Nevzat Tarhan yapacak


Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda 19 -20 Nisan 2024 tarihlerinde fi-jital olarak gerçekleştirilecek kongre aynı zamanda Kongre Başkanı olan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Kongre Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Fatma Turan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

 

Açılış panelinde ikili ilişkiler ele alınacak


Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sırrı Akbaba’nın moderatörlüğündeki açılış panelinde Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Azize Nilgün Canel ‘Terapide Özşefkatin Bilgeliği’, Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Müge Yüksel ‘İkili İlişkilerde Affetme’, Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Durmuş Ümmet ‘İlişkilerde Psikolojik Sağlamlık’ konulu konuşma yapacak.

 

‘Sebatkârlık Kavramının İlişkilerdeki Önemi’ Konferansı…


İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Kendirci ‘Pozitif İlişkilerin İnşası’, Prof. Dr. Tayfun Doğan ‘Umut Yoluyla Psikolojik Sağlamlığın İnşası’, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Turan ‘Sebatkârlık Kavramının İlişkilerdeki Önemi’ konulu konferans verecek. 

 

‘Çocuk ve Ergen Alanında Pozitif Psikoloji Uygulamaları’ Çalıştayı


Uzm. Klinik Psikolog Ahmet Yılmaz ‘Pozitif Psikoterapi Denge Modeli ile İlişkileri Yeniden Dizayn Etmek’, Psikolog Berre Çelebi ‘Erişilebilir Ruh Sağlığı’, Uzm. Psikolog Çağla Tuğba Selveroğlu ‘Oyunla Duygulara ve Bedene Yolculuk’, Öğr. Gör. Elif Konar Özkan ‘Taş Masalları ile İlişkiler ve Sosyal Destek’, Klinik Psikolog Belkıs Edige Serdengeçti ve Klinik Psikolog Dr. Kudret Eren Yavuz ‘Travma Çağında Yaşayan Bir Pozitif Psikoterapistin Yaşamı: Fırsatlar, Zorluklar ve Psikolojik Sağlamlık İçin Stratejiler’, Dr. Öğr. Üyesi Remziye Keskin ve Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan ‘Demans Hasta Yakınlarında Kişilerarası Psikoterapi Yaklaşımı: Çember Çalışması’, Uzm. Psk. Saadet Aybeniz Yıldırım ‘Çocuk ve Ergen Alanında Pozitif Psikoloji Uygulamaları’, Uzm. Psikolog Melek Merve Erkılınç Gül ‘İlişkide Pozitif Sınırlar’ konulu çalıştaylar gerçekleştirecek.

 

Kongrenin ‘Onur Konuğu’ Melbourne Üniversitesi’nden Dr. Tayyab Rashid…


20 Nisan Cumartesi günü de kongrenin onur konuğu Melbourne Üniversitesi’nden Dr. Tayyab Rashid, ‘Olumlu İlişkilerin Yörüngeleri’ konusunu ele alacak.

 

Priştina Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aliriza Arenliu, ‘Ruminasyonlar ve Depresyon: Kosova'da Ayaktan Kamu Ruh Sağlığı Hizmetleri için Ruminasyon Odaklı Bilişsel Davranışçı Terapi Müdahalelerinin Geliştirilmesi ve Pilot Uygulaması’nı paylaşacak. 

 

‘Modern Psikotravmatoloji’ paneli yapılacak


‘Modern Psikotravmatoloji’ konulu panelde de İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erdinç Öztürk ‘Modern Psikotravmatoloji ve Dissoanaliz Kuramı’, Dr. Psk. Görkem Derin ‘Travma Merkezli Alyans Model Terapi’, Dr. Psk. Barışhan Erdoğan ‘Gelişimsel Göç’, Öğr. Gör. Dr. Kerem Çetinkaya ‘Doğal ve Rehber Ebeveynlik Stili’ konularını ele alacak.

 

Kongre kapsamında ayrıca Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rahime Nükhet Çıkrıkçı ‘Psikolojik Testlerin Uyarlanmasında Temel İlkeler ve Standartlar’, Doç. Dr. Çiğdem Yavuz Güler ‘İlişkinin İyi Oluşu: Nasıl Batırır, Nasıl Çıkarırım?’ konulu konferans verecek.

 

‘Aile İçi İlişkilerde Pozitif Psikoloji’ panelinde aile ele alınacak


‘Aile İçi İlişkilerde Pozitif Psikoloji’ konulu panelde de NPİSTANBUL Hastanesi’nden Uzm. Klinik Psikolog Çiğdem Demirsoy ‘Pozitif Psikoloji ve Psikoterapi Bağlamında Çift İlişkisi’, Prof. Dr. Gül Eryılmaz ‘Aile İçi Pozitif İlişkiler’ ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Zeynep Başabak Bhais ‘Pozitif Ebeveynlik ve Ailede Sağlıklı Sınırlar’ başlıklı konuşma gerçekleştirecek.

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler