HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Nisan 2024 Pazar Saat: 18:44

YETENEKLİ ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması"nın Ordu İl Şampiyonu Öğrenciler ödüllerini aldı.
YETENEKLİ ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise Öğrencileri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını ve Türkiye Yeşilay Cemiyetinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması", her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirildi.

Bu yıl 12. kez düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması"nın Ordu il birincileri belli oldu. Genç nesilleri bağımlılıktan korumak ve toplumda bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla Ordu'nun 19 ilçesinin de katılımıyla düzenlenen yarışmaya öğrenciler afiş, resim ve karikatür ile görsel kategoride ve kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anıların dahil olduğu edebi kategoride toplam 531 eserle yarıştı.

Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Ordu İl Ödül Töreni'nine Ordu Valisi Muammer Erol, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Yeşilay Ordu Yönetim Kurulu Üyeleri, Yöneticiler, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Törende konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Fatih Vargeloğlu; "Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıklar ile mücadele eden ve zararlı alışkanlıklardan toplumun korunması için çalışan sivil toplum kuruluşudur. Yeşilay, ülkemizin dört bir yanında verdiği hizmetlerle, her yaştan pek çok vatandaşımızın hayatın renklerini yeniden kazanmalarına katkıda bulunmaktadır. Ailelere, yetişkinlere, çocuk ve gençlere yönelik farklı programlarla yürütülen çalışmalar, Yeşilay'ın bir asrı aşan misyonuna ne derece sıkı sıkıya bağlı olduğuna da işaret etmektedir. Bizler, çocuklarımızı iyi ve sağlıklı yaşamın birer elçisi olarak görebilmek için Yeşilay ailesi olarak, bir asrı aşkın süredir bağımlılıklara karşı verdiğimiz mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Geleceğimizi şekillendirecek nesillerimizin hayata iyi hazırlanması için bilimin ışığında, çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan ve emek veren herkese teşekkür eden Vargeloğlu, şöyle devam etti; "Edebi ve görsel kategori olarak 2 ana dalda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz arasında düzenlenen yarışmaya 19 ilçemizden toplam 531 eser ile katılım sağladık. Bugün burada yarışma neticesinde dereceye girerek eserleriyle Türkiye Finalleri'nde ilimizi temsil edecek öğrencilerimize ödüllerini takdim etmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, Türkiye Finalleri'nde kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin her tür zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla herkesi Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Bağımlılık sorunlarının çözümü yolunda gayret gösteren Yeşilay'ımızın tüm yönetimine, uzman kadrolarına ve gönüllülerine teşekkür ediyorum."

İl Millî Eğitim MüdürüVargeloğlu'nın konuşmasının ardından Yeşilay'la ilgili sunum gerçekleştirilerek 6. sınıf öğrencilerimizden Yusuf Eymen Keleş, "Ne Gerek Var?" şiirini okudu. Sonrasında ödül törenine geçildi.

İlkokullarda edebî eserde birinci olan Fatsa Atatürk İlkokulu Öğrencisi Deniz Karabacak ve görsel kategoride birinci olan Fatsa Bilim Sanat Merkezi Öğrencisi Ravza Tanrıseven'e ödülünü Vali Sayın Muammer Erol, ortaokullarda edebî eserde birinci olan Kumru Şehit Neşe Eryetim İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Çiğdem Dizen ve görsel kategoride birinci olan Işıktepe Şehit Ayhan Akkuş Ortaokulu Öğrencisi Elanur Şahin'e ödülünü Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, liselerde edebî eserde birinci olan Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Elif Turda ve görsel kategoride birinci Altınordu Penbe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Habibe Taştemel'e ödülünü İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu verdi.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler