HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Mart 2024 Salı Saat: 15:20

Vali Erol’dan Gençlere; “Sizlerden Beklentimiz Yüksek”

Vali Erol, TÜBİTAK proje yarışmalarında dereceye giren öğrencileri tebrik etti.
Vali Erol’dan Gençlere;  “Sizlerden Beklentimiz Yüksek”

 

 

Vali Muammer Erol, TÜBİTAK Proje Yarışmalarında dereceye giren öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, proje danışmanı öğretmenler ve okul müdürleri ile birlikte kabul ederek, başarılarından dolayı kutladı.

 

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması hakkında Vali Muammer Erol’a bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının amacı; lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır. Bu yarışmalar, Türkiye genelinde 12 bölgede yapılmaktadır. Her bölge için bir il, merkez olarak seçilmiştir. Ordu ilimiz, Samsun merkezli ve Giresun, Tokat, Amasya, Çorum, Kastamonu ve Sinop’un bulunduğu bölgede yarışmaktadır. Yarışmalar; Biyoloji, Fizik, Coğrafya, Kimya, Teknoloji Tasarım, Değerler Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Tarih, Psikoloji, Sosyoloji ve Yazılım olmak üzere 12 ana alanda düzenlenmektedir” dedi.

 

Bu yıl 55’incisi gerçekleşene yarışmalara Türkiye genelinden 23.066, Samsun bölgesinden 2.101, Ordu’dan ise 849 başvuru yapıldığını belirten Vargeloğlu; “12 bölgede toplam 1.219 proje, ilimizden ise 16 proje bölge finallerine katılmaya hak kazandı. İlimizin de yer aldığı Samsun bölge finalleri, 4-7 Mart tarihleri arasında Tokat’ta gerçekleştirildi. Tokat’ta yapılan değerlendirmeler sonucunda bölgemizden 12 alanda toplam 17 birinci, 12 ikinci ve 12 üçüncü belirlendi. İlimiz ise 6 bölge birinciliği, 1 bölge ikinciliği, 2 bölge üçüncülüğü dereceleri elde etti. Bölge birinciliğini kazanan öğrencilerimiz, 26-30 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan ve toplam 200 projenin yer alacağı Türkiye Finallerinde yer alacaktır” diye konuştu.

 

TÜBİTAK Proje Yarışmasında derece elde eden öğrenci ve danışman öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik eden Vali Muammer Erol ise; “Elde etmiş olduğunuz bu başarılar, sizlerin kariyeri açısından önemli bir başarı olduğu kadar, şehrimiz açısından da son derece önemli başarıdır. İlimizdeki eğitimin seviyesini de gösteren bu başarı, bizleri gururlandırmakla birlikte geleceğimiz adına bizleri umutlandıran ciddi bir başarıdır. Onun için hepinizin emeklerine sağlık. Bundan sonra da artarak devam eder inşallah. Finale kalan proje sayımız yüksek. Ankara’da yapılacak Türkiye finallerinden de derecelerle gelirsiniz. Sizlerden beklentimiz yüksek. Sağ olsun İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, hem resmi okullardaki hem de özel okullardaki öğretmenlerimiz, okul idareleri şehrimizde bu tür araştırma, geliştirme projelerine her türlü desteği veriyor. Ben başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu’na, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

 

Vali Muammer Erol, TÜBİTAK Proje Yarışmalarında dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okul yöneticileriyle hedefleri ve beklentilerini üzerine bir süre sohbette bulundu.

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler