HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Mart 2024 Pazartesi Saat: 11:58

Sınavlarda 'Açık Uçlu' Soru Dönemi Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği ülke genelindeki ortak sınavlarda, öğrencilerin ilk defa kendi cümleleriyle cevap verecekleri açık uçlu ve kısa cevaplı soruları kullanma kararı aldı.
Sınavlarda 'Açık Uçlu' Soru Dönemi Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği ülke genelindeki ortak sınavlarda, öğrencilerin ilk defa kendi cümleleriyle cevap verecekleri açık uçlu ve kısa cevaplı soruları kullanma kararı aldı. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, sınavlara dair yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin cevapları kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı soruların değerlendirme işlemleri iki aşamada gerçekleşecek. Örneğin Türkçe dersi 6. sınıf ortak yazılı sınavında her bir öğrenci cevabı, sistem üzerinden bağımsız iki puanlayıcı tarafından değerlendirilecek" dedi.

"ÖĞRENCİLER CEVAPLARI KENDİ CÜMLELERİ İLE YAZACAK"

Bülbül, ilk dönemde uygulanan çoktan seçmeli soruların ardından, ikinci dönem sınavlarında öğrencilerin cevaplarını kendi cümleleriyle ifade edecekleri açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılacağını belirtti. Bu kararın öğrencilerin düşünme ve ifade yeteneklerini daha iyi değerlendirmek amacını taşıdığını vurgulayan Bülbül, sınavların değerlendirme sürecine dair detayları da paylaştı.

1.sınıf Türkçe dersindeki örnek sınavın puanlama işlemlerinin ülke genelinde ortak yapılacağını ifade eden Bülbül, açık uçlu soruların değerlendirmesinde görev alacak öğretmenlere puanlama eğitimleri verileceğini ve her öğrenci cevabının bağımsız iki puanlayıcı tarafından değerlendirileceğini açıkladı. Eğer öğrenci cevapları arasında tutarsızlık olursa, üst puanlayıcı tarafından nihai bir değerlendirme yapılacak.

Bülbül, sınav uygulamasının daha önceki tecrübelerle sorunsuz geçtiğini belirterek, öğrenci cevap kağıtlarının basımının il ölçme değerlendirme merkezleri tarafından gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. 

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Sınavlarda, Açık, Uçlu, Soru, Dönemi, Başlıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler