HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Şubat 2024 Salı Saat: 14:45

ORTAK SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI

Milyonlarca öğrencinin beklediği tarih duyuruldu.
ORTAK SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde gerçekleştirilecek olan ortak yazılı sınavların tarihleri ile konu soru dağılım tablolarına dair detaylar paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye genelindeki birinci yazılı sınavlar, 6. sınıf Türkçe ve 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü, matematik dersleri için ise 27 Mart 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Bu çerçevede, sınavların kapsam geçerliliğini artırmak ve öğrencilerin daha bilinçli bir şekilde sınavlara hazırlanmalarını sağlamak amacıyla, konu soru dağılım tabloları oluşturularak kamuoyu ile paylaşıldı.

Ülke genelindeki ortak yazılı sınavlarda; ortaokul 6. sınıf Türkçe dersi için 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 soru yer alacak. 6. sınıf matematik sınavı ise 10 açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan oluşacak.

Lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersinin ortak sınavında ise 7 açık uçlu veya kısa cevaplı soru bulunacak; matematik sınavı ise 8 adet açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan oluşacak.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ORTAK, SINAV, TARİHLERİ, AÇIKLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler