HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Şubat 2024 Salı Saat: 09:38

İngilizce Öğretmenleri İçin Yenilik

"Sürekli Mesleki Gelişim Seti" Şimdi Tüm Öğretmenlerin Kullanımına Sunuldu!"
İngilizce Öğretmenleri İçin Yenilik

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü  öncülüğünde, İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimlerini güçlendirmek amacıyla hazırlanan "Sürekli Mesleki Gelişim Seti", Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden Türkiye'deki tüm İngilizce öğretmenlerinin erişimine açıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, British Council ve Sabancı Vakfı iş birliğinde Birleşik Krallık ve Türkiye'den uzman eğitmenler tarafından hazırlanan "Sürekli Mesleki Gelişim Seti", Millî Eğitim Bakanlığının çevrim içi platformu olan Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden Türkiye'nin 81 ilinde eğitim veren 81 bin İngilizce öğretmenine ulaşmayı hedefliyor.

Farklı konu başlıklarında 11 kitapçıktan oluşan set, aynı zamanda interaktif modülleriyle öğretmenlere etkileşim fırsatı tanıyor.

 İngilizce öğretmenlerinin dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerisi öğretim stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanan kitap ve dijital içerikler; öğretmenlerin ders planlama, sınıf yönetimi, etkili kaynak kullanımı, kapsayıcılık ve değerlendirme uygulamaları konularında yetkinlikleri artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamlı kaynaklar; teorik bilginin ötesinde, sınıfta ve mesleki gelişim topluluk toplantıları sırasında uygulanabilecek en iyi uygulamaların pratik örneklerini sunuyor.

 Türkiye'deki İngilizce öğretmenlerine yönelik sürdürülebilir bir sürekli mesleki gelişim sistemi oluşturmak amacıyla yola çıkan "Birlikte İngilizce" projesi, bugüne kadar 81 ilde on binlerce İngilizce öğretmenine ulaştı ve öğretmenlere yönelik hazırlanan bu set ile birlikte Türkiye'deki tüm İngilizce öğretmenlerine ulaşmayı hedefliyor.




Anahtar Kelimeler : İngilizce, Öğretmenleri, İçin, Yenilik

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler