HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Şubat 2024 Pazar Saat: 06:59

“HAYALiMDEKi MESLEK PROJESi” YIL SONUNA KADAR SÜRECEK

“Hayalimdeki Meslek" Projesi, Eğitim Kenti Ordu'da tüm hızıyla devam ediyor
“HAYALiMDEKi MESLEK PROJESi” YIL SONUNA KADAR SÜRECEK

“Hayalimdeki Meslek" Projesi, Eğitim Kenti Ordu'da tüm hızıyla devam ediyor

Meslek seçimi, mesleki gelişim sürecinin en önemli aşamalarından birisi. Doğru bir meslek seçimi yapmak, insanın hayatının büyük bir çoğunluğunu mutlu ve sağlıklı geçirmesinin ilk adımıdır. Çoğu kez farkında olmasak da meslek seçimi, bizlerin yaşamı boyunca verdiği en önemli kararlardan biridir. Meslek seçimimizi ne kadar bilinçli yaparsak iş hayatımızda da o kadar verimli, başarılı ve mutlu oluruz. İl Millî Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine en uygun mesleği seçmesinde, doğru adımları atmasına olanak sağlayacak meslekleri tanıyabilmeleri için çalışmalar düzenliyor.

Vali Muammer Erol himayelerinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Hayalimdeki Meslek" Projesi devam ediyor. Eğitim Kenti Ordu'da da eğitim gören 7. ve 8. sınıf öğrencilere; ilgi duyduğu ve yönelmeyi düşündüğü mesleğin, kendisince bilinmeyen yönleri ile ilgili bilgi sahibi olması, topluma yararlı ve kişinin kendini geliştirmesine olanak veren her mesleğin saygıya değer olduğu görüşünü benimsemesine yardımcı olmak, öğrencilere varlığından haberdar olmadığı ya da hakkında yanlış ve eksik bilgi sahibi olduğu mesleklerin tanıtılması, böylece görüş alanını genişletip daha zengin bir seçenek grubu arasından uygun seçimi yapmasına yardımcı olunması, topluma yararlı ve kişinin kendini geliştirmesine olanak veren her mesleğin saygıya değer olduğu görüşünün benimsenmesi sağlanıyor. Öğrenciler iyi bir vatandaş olarak yetiştirmenin yanı sıra esnek bir yapı içinde ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ortak bir genel kültür verilerek bir üst öğrenime ve iş hayatına hazırlamak, öğrencilerimize sağlıklı yönlendirmeler yapılarak velilerimize çocuklarının mesleki yönelimleri ve tercihleri ile ilgili bilgilendirme ve meslek tanıtımı yapılması amacıyla başlatılan "Hayalimdeki Meslek" Projesi kapsamında Ordu’da 2024 Ocak ayında, öğrencilerimize 336 etkinlik düzenlendi.

"Hayalimdeki Meslek" Projesi ile 7. ve 8. sınıf öğrencileri toplam 12 bin 906 öğrenciye, 4 bin 85 veliye ulaştı. Meslek erbapları ile birlikte ortaokullara ziyaretler düzenlemiş, hem meslekleri tanıtmış hem de meslek liselerinin afiş ve broşürlerini dağıtıp tanıtımları yapıldı. 7. ve 8. sınıf öğrencileri meslek liselerini ve çeşitli iş kollarına ait yerleri ziyaret etmiş, ortaokullarımız tarafından veli ziyaretleri ile birebir görüşme ve kariyer günleri gerçekleştirildi.

"Hayalimdeki Meslek" Projesi, Müdürlüğü tarafından belirlenen takvim çerçevesinde farklı mesleklerin tanıtımı ve çeşitli etkinliklerle yıl sonuna kadar devam edecek. 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler