HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Şubat 2024 Pazar Saat: 06:58

10 BİNE YAKIN BEYAZ ÖNLÜK DAĞITILDI

Millî Eğitim Bakanlığının öğretmenler için hediye olarak hazırlamış olduğu önlüklerin dağıtımı Eğitim Kenti Ordu'da gerçekleştirildi.
10 BİNE YAKIN BEYAZ ÖNLÜK DAĞITILDI

Millî Eğitim Bakanlığının öğretmenler için hediye olarak hazırlamış olduğu önlüklerin dağıtımı Eğitim Kenti Ordu'da gerçekleştirildi.

Bakanlık tarafından "24 Kasım Öğretmenler Günü" armağanı olarak öğretmenlere beden ölçülerine uygun olarak hazırlanan önlükler, Bakanlığın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Olgunlaşma Enstitülerinde iki farklı model halinde tasarlandı ve dikildi.

Önlüklerden biri ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri için klasik "beyaz önlük", diğeri, anaokulu öğretmenlerinin etkinlik sırasında rahat kullanımına uygun olarak üretildi. Klasik beyaz önlüğün ön kısmındaki iki cebinin üzerinde "bilimin öncülüğünde sonsuzluğa uzanan yol"u temsilen gümüş renkli nakış tasarım, yaka kısmında ise yine gümüş renkli hilal bulunuyor. Ülkemiz genelinde devlet okullarının anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bölümlerinden 900 binden fazla öğretmene, MEBBİS üzerinden beyaz önlük için talepte bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 9 bin 267 adet, S, M, L, XL, XXL beden ölçülerinde beyaz önlük, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okullara ulaştırılarak öğretmenlere teslim edildi. İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu konu ile ilgili olarak, "Millî Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin öncülüğünde ülkemiz genelinde çok güzel bir uygulama başlamış oldu. Bakanlığımız tarafından öğretmenlerimiz için hediye olarak hazırlanan önlükler, öğretmenlerimizin beden ölçülerine göre hazırlanıp öğretmenlerimize gönderildi. Bizler de önlükleri okullarımıza öğretmenlerimize ulaştırdık. Uygulama vesilesiyle şahsım ve öğretmenlerimiz adına Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'e teşekkür ediyor; öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Bakanlık tarafından hediye edilen önlükleri giyen öğretmenler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek başta Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin olmak üzere uygulamada ve dağıtımda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.




Anahtar Kelimeler : 10, BİNE, YAKIN, BEYAZ, ÖNLÜK, DAĞITILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler