HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Aralık 2023 Perşembe Saat: 17:16

Öğrencilerin Beslenme Sorunu

Eğitim Sen Ordu Şubesi Ceren Özdemir meydanında basın açıklamasında bulundu.
Öğrencilerin Beslenme Sorunu

Eğitim bir-sen Ordu üyeleri Ceren Özdemir meydanında yaptığı basın açıklamasında ;" Siyasi iktidarın 12 Eylül rejiminden miras aldığı Türk-Islam sentezi yaklaşımı geçtiğimiz 21 yıl içinde adım adım hayata geçirilirken, eğitim sistemimiz, MEB'in proje ve protokoller üzerinden eğitim sistemi içine yerleştirdiği dini vakıf ve cemaatler iktidar desteği ile tıpkı bir örümcek ağı gibi kuşatılmıştır. MEB tarafından eğitim müfredatının dini değerler çerçevesinde biçimlendirilmesinden okullarda dini etkinlikler üzerinden somut uygulamalara kadar hemen her alanda dini öğeler, eğitim sürecine adım adım yerleştirilmektedir. Geçtiğimiz 21 yıl içinde, eğitim biliminin en temel ilkeleri ve öğrencilerin gelişim süreçleri yok sayılarak hayata geçirilen dinselleştirme adımları, öğrenciler ve veliler üzerinde yoğun psikolojik baskı oluşturmaya başlamıştır.


TBMM'de devam eden 2024 bütçe görüşmelerinde, Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada: Sizin cemaat, tarikat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla 10 tane protokolümüz var. Ve ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz." Diyerek, eğitimde dinselleştirme uygulamalarını bakanlık politikası olarak sürdüreceklerini itiraf etmiştir. Milli Eğitim Bakanı bu sözleriyle çocuklarımızın eğitilmesi, yetiştirilmesi ve korunması konusunda cemaat ve tarikatlara ayrı bir önem vererek algı yaratmaya çalışmış bunu yaparken de bu ülkenin öğretmenlerini değersizleştirerek yok saymıştır.

Eğitim ve öğretimde son yıllarda öne çıkan en önemli sorunlardan birisini de öğrencilerin okullardaki beslenme sorunudur. Ülkemizde okula aç giden çocuk sayısı her geçen gün artarken, sendikamız dahil çok sayıda kurum bütün okullarda ücretsiz okul beslenme programı hazırlanması çağrısı yapmaktadır. Özellikle ekonomik krizle birlikte hızlı artan yoksullaşma öncelikle en hassas durumdaki çocukları etkilemiştir. Türkiye'de bugün her 5 çocuktan biri derin yoksulluk sorunları ile yüzleşmekte, yeterli ve besleyici gıdaya ulaşamamaktadır. Çok sayıda öğrenci okula kahvaltı yapmadan gitmekte, yine birçok öğrencinin okulda yemek yemeden günü tamamladığı ve eve döndüğü görülmektedir. Bu sorun temel ve acilen çözülmesi gereken bir sorundur. Bu noktada yapılacak en acil eylem, bir an önce okullarda kamunun öğle yemeği hizmeti sunmasıdır.

Mesleğimize, mesleki itibarımıza, öğrencilerimizin laik, kamusal eğitim hakkına sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Eğitim sistemi dini kural ve referanslara göre değil, bilimsel gerçeklere ve toplumsal ihtiyaçlara göre düzenlemelidir."




Anahtar Kelimeler : Öğrencilerin Beslenme Sorunu

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler