HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Ekim 2023 Salı Saat: 09:00

MÜDÜR VARGELOĞLU, YETKİLİLERDEN BRİFİNG ALDI

Müdür, ilk olarak Ordu Ölçme Değerlendirme Merkezinde görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek yürütülen ve planlanan çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
MÜDÜR VARGELOĞLU, YETKİLİLERDEN BRİFİNG ALDI

Ordu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu; son 3 yıl içerisinde yürüttükleri çalışmalar ve ileriye dönük yapılması planlanan eğitim öğretim faaliyetleri ile projeler ve eğitim yatırımları konusunda Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve birim yetkililerden bilgi aldı.

Müdür, ilk olarak Ordu Ölçme Değerlendirme Merkezinde görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek yürütülen ve planlanan çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

PISA, TIMSS ve ABİDE ile ilgili ulusal ve uluslararası izleme araştırmaları ile il düzeyinde yapılan çalışmalar, soru hazırlama, soruların dizgisini yaparak soru kitapçıklarının, cevap kâğıtlarının ve ilgili evrakın baskısı, sınav evrakının sevke hazırlanması, sınavın uygulanması, değerlendirilmesi, sınav sonuçlarının belirlenen usulle duyurulması çalışmalarını gerçekleştirme, ölçme ve değerlendirme teknikleri alanında öğretmen ve okul yöneticileri bilgilendirerek verilen eğitimlerin ilde yaygınlaştırılması için yapılan çalışmalar ile ınavlara yönelik analiz çalışmaları ile ilgi bilgi verildi. Sonrasında   Arge Biriminde görev yapan öğretmenlerin  katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıda; Erasmus, e-Twinning projeleri, 2023- 2024 eğitim öğretim yılı okul eğitimi ve mesleki eğitim hareketliliği, TEKNOFEST, TÜBİTAK, DOKA, DOKAP, 2024-2028 Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları ile devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

ARGE Birimi  ile gerçekleştirmiş olduğu toplantının ardından Müdür  Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri biriminde görevli Fatih Projesi Eğitmenleri ve MEBBİS yöneticilerinin katılımlarıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.  

Toplantıda Fatih Projesi Eğitmenleri; Etkileşimli Tahta, Ağ Altyapısı ve BT Sınıfı keşif ve kabul çalışmaları, öğretmen eğitimleri, okullardan gelen ET, altyapı, Erişim arızaları için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme ve çözümü için YEGİTEK ile iş birliği yapılması, BT Rehber öğretmenlerinin görevlendirilmesi ile iş ve işlemlerinin takip edilmesi, PARDUS kullanımına sürekli destek sağlanması, ağ altyapısı arızalarında imkânlar ölçüsünde destek ve çözüm sağlanması hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Ayrıca Müdürlüğün ve kurumların kullanmakta olduğu MEBBİS, E-Okul, Doküman Yönetim Sistemi (DYS), Elektronik İmza, Kurumsal E-Posta, Meb Bulut, Meb Web Panel, Meb Yardım Masası, AYS Ağ Yönetim Sistemi, E-Özel, E-Yaygın, E-Mesem, Taşımalı Eğitim ile ilgili web tabanlı sistemler hakkında MEBBİS il yöneticilerden bilgi aldı.

Daha sonra Müdür  Mehmet Fatih Vargeloğlu, Müdürlük AKUB Ekibi ile bir araya gelerek İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik kapsamında okul ve kurumlarda oluşturulan acil durum ekiplerine yönelik eğitimler, Bakanlık  tarafından merkezi ve mahalli hizmet içi eğitim programı çerçevesinde verilen Arama - Kurtarma Eğitimleri ile yürütülen ve planlanan faaliyetlerle ilgili Müdürlük AKUB Ekibi'nden bilgi aldı.

AKUB Ekibi  ile düzenlenen toplantının ardından Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi ile toplantı gerçekleştiren Müdürk; İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi personel bilgileri, okul, kurum ve pansiyonlarımızın denetimi, çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, Arama - Kurtarma Ekip Eğitimleri ile Yangın Eğitimleri, İlkyardım Eğitimleri, projeler ve protokoller, okul sağlığı hizmetleri, Sıfır Atık Projesi ve Kalite Yönetim Sistemleri hakkında birimden sorumlu yetkiliden brifing aldı.

İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi ile düzenlenen toplantı sonrasında 19 İlçe Millî Eğitim Müdürlüğün Özel Büro Birimlerinde görev yapan öğretmenler  ile "Özel Bürolar Arası Koordinasyon Toplantısı" düzenleyen Müdür; Özel Büro'larda yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında öğretmenler bilgi aldı.

Daha sonra Eğitim Müfettişleri Başkanı Temel Şener ve eğitim müfettişleri  ile bir araya gelen Müdür; her derece ve türde örgün, yaygın, resmi ve özel eğitim kurumlarımız ile ilgili denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerinin takibi ile ilgili eğitim müfettişlerimizden bilgi aldı.

Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak eğitim öğretim adına gerçekleştirilen gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı Müdür Yardımcılarına, Şube Müdürlerine ve birimlerde görev yapan personele teşekkür etti.

 Eğitim Kenti Ordu'muzun gelişmesi adına katkı sağladığımız her türlü çalışmanın ekip ruhuyla hareket edilerek birlik ve beraberlik içerisinde ve özveriyle daha da hız kazandığını ifade eden Müdür Vargeloğlu, "Okullarımızda eğitimin yanı sıra çocuklarımıza vereceğimiz öğretim de son derece önemlidir. Yarınlarımızın teminatı olan öğrencilerimizin bilimsel, ahlaki ve manevi yönden gelişimlerine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı gerçekleştirmek için ilim, irfan ve özveriyle devam etmeliyiz." dedi.  

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler