HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Ekim 2023 Cumartesi Saat: 17:51

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Milli Eğitim Bakanı Dr. Yusuf Tekin, Millî Eğitim Bakanlığı sayfasından öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet karşısında sessizliğini bozdu ve konuyla ilgili bildiri yayınladı.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Milli Eğitim Bakanı Dr. Yusuf Tekin, Millî Eğitim Bakanlığı sayfasından öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet karşısında sessizliğini bozdu ve konuyla ilgili bildiri yayımladı.

Bakan Tekin'in konuya ilişkin yayımladığı bildirinin detayları ise şöyle:

" Kıymetli öğretmenlerimiz,

Son dönemlerde değerli meslektaşlarımıza yönelik şiddet olaylarından derin bir üzüntüyle haberdar oluyoruz.

Ülkemizin aydınlık yarınları için özveriyle çalışan öğretmenlerimize yönelik bu olayları, milletimizin ve ülkemizin geleceğine yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Şiddetin failleri hakkında idari soruşturmaları ivedilikle başlatarak hassasiyetle sürdürdüğümüzü ve adli makamlara intikal eden süreçlerin de takipçisi olduğumuzu tüm maarif camiasına ve vatandaşlarımıza bir kez daha duyurmak isterim.

Şiddet olgusunun, asla taviz veremeyeceğimiz ve tasvip edemeyeceğimiz bir temelde, kimden ve kime yönelik uygulandığından bağımsız olarak vicdani, ahlaki, idari ve adli bir suç unsuru oluşturduğu kanaatindeyiz. Bu doğrultuda her türlü şiddet olgusunun önlenmesi ve faillerin hem adli hem idari süreçlerde kamuoyu vicdanını teskin edecek şekilde cezalandırılması için gerekli tüm yasal tedbirlerin alınmasında büyük bir titizlikle çalıştığımızı vurgulamak gerekir.

Devletimiz; müsterih, huzurlu ve güvenli bir ortam teşkil ederek sizlere emanet edilen öğrencilerimize özverili şekilde eğitim verebilmenizin teminatı olarak her zaman yanınızdadır.

Bu üzücü olaylar sebebiyle maarifimizin her bir üyesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

HABER: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : MİLLİ, EĞİTİM, BAKANI, SESSİZLİĞİNİ, BOZDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler