HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Temmuz 2023 Cumartesi Saat: 16:10

19 ilçede "Tercih Danışmanlık Birimi" oluşturuldu

LGS tercih sürecinde, ülkemiz genelinde 20 bin 608 rehber öğretmen/psikolojik danışman, öğrenci ve veliler için 81 il ve ilçelerde açılan tercih danışmanlığı birimlerinde görev yapacak.
19 ilçede "Tercih Danışmanlık Birimi" oluşturuldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (YKS) sınavları sonrasında öğrencilerin bir üst öğrenim kurumlarına geçişlerinde profesyonel destek sağlamak amacıyla tercih  danışmanlığı hizmeti rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ile yürütülmektedir. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından sunulan tercih danışmanlığı hizmeti doğrultusunda yayımlanan kılavuzda öğrencilere rehberlik etmek ve verilen hizmetleri belirlenen standartlar doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde yürütebilmek için ilimiz genelinde oluşturulan koordinasyon kurulları tarafından da tercih danışmanlığı birimleri kuruldu.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, 19 Temmuz'a kadar sürecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde, ülkemiz genelinde 20 bin 608 rehber öğretmen/psikolojik danışman, öğrenci ve veliler için 81 il ve ilçelerde açılan tercih danışmanlığı birimlerinde görev yapacak.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Altınordu, Ünye ve Fatsa Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile birlikte 19 ilçede 210 LGS ve 131 YKS olmak üzere toplam 341 "Tercih Danışmanlık Birimi" oluşturuldu. Rehber öğretmeni olmayan okullara da Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarafından görevlendirilen rehber öğretmenler ile tüm okullara "tercih danışmanlığı" hizmeti ulaştırıldı.

Tercih danışmanlığı süresince öğrencilere ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik edilecek. Tercih edilecek liselerin, özel durumu olan öğrencilere ilişkin koşulları detaylı olarak aktarılacak. Öğrenci ve velilerin birbirlerinden farklı istek ve beklentilerinin olabileceği göz önünde bulundurularak bu durumun bütünsel bir bakış açısıyla değerlendirilmesi sağlanacak. Öğrenci ve velilerin bu çerçevede yönlendirilmesi, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlarınca sağlanacak.

LGS yerleştirme sürecinde tercih listelerinin elektronik ortamda yapabilmesi için hazırlanan iki ayrı tercih robotu, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncellenerek süreç bitene kadar erişime açık olacak.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler