HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Haziran 2023 Pazar Saat: 15:41

ALTINFINDIK İLKOKULU'NDAN ULUSLARARASI BAŞARI

Etwinning Projesi Avrupa ülkelerinin ve Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu eğitim alanındaki çalışmaları kapsamaktadır. Etwinning Projesi’nde Ulusal ve Uluslararası olarak iki boyutta çalışmalar düzenleniyor.
ALTINFINDIK İLKOKULU'NDAN ULUSLARARASI BAŞARI

Her yıl eğitim alanında çeşitli konuları ele alarak düzenlenen Etwinning Projesi’nin bu yılki konusu “UZAY” oldu.

Etwinning Projesi Avrupa ülkelerinin ve Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu eğitim alanındaki çalışmaları kapsamaktadır. Etwinning Projesi’nde Ulusal ve Uluslararası olarak iki boyutta çalışmalar düzenleniyor.

Ulusal boyuttaki çalışmalar, Türkiye içerisindeki okulların ortak yürütmüş olduğu eğitim çalışmalarını kapsarken; Uluslararası boyuttaki çalışmalar ise Avrupa Ülkeleri ve Türkiye’nin ortak olarak yürütmüş oldukları eğitim çalışmalarını kapsıyor. 

Bu çalışmalarda birbirlerini tanımayan öğrenciler sosyal medya üzerinden bir araya geliyor ve bir ürün ortaya koyuyor. Öğrenciler, bu ürünün başından sonuna kadar olan süreçte ortak çalışma yürüterek etkileşimde bulunuyorlar.

Ortaya konulan konularda eğitimle ilgili olduğu sürece belli bir sınırlama olmuyor. Eğitimin destekleyici unsurları olan spor, sosyal etkinlikler, kültürel etkinlikler, akademik çalışmayı destekleyecek her türlü eğitim etkinliği konular içerisinde yer alabiliyor.

Bu yılki Etwinning Projesi, uluslararası olarak düzenlenirken projenin konusu da “UZAY” oldu. Projenin adı “Milky Way and Universe, Digital Exploration  Via Seam and Metaverse“ olarak belirlendi.

Çalışmanın ilk etapta ön hazırlıkları yapılıyor. Daha sonrasında çalışmayı yürütecek, belirli platformlar üzerinden ortak okullar bulunuyor. Ortak olan okullarda çalışmayı üstlenen öğrenciler zoom uygulaması üzerinden bir araya gelerek İngilizce öğretmenler eşliğinde planlamalar yapıyorlar.  Çalışma belli bir noktaya geldiğinde, başlangıçta belirlenen amaçlar gerçekleştirildiyse kalite ödülüne müracaatta bulunuluyor.

Uzay konulu çalışmanın ilk etabında logo ve broşür yarışması düzenlendi. Ortak okullar belirli süre içerisinde konuyu yansıtabilecek logoyu ve broşürü oluşturmak için yarıştılar. Yarışmanın kazananı Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan Altınfındık İlkokulu 1-C Sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni H. Duygu Uralkan oldu.

Çalışma 8 ortaklı bir çalışma olup; Murat Kölük Primary School (İstanbul), Gülseren -Hüseyin Doğan Primary School (Antalya), Atatürk Primary School (İstanbul/Bağcılar), Altınfındık İlkokulu (Ordu/Altınordu), Goranboy, E.Məmmədov adına Goranlıkənd Tam Orta Məktəb, Bakırköy Murat Kölük Primary School, Vali M. Lütfullah Bilgin İlkokulu (Elazığ) ve kocatepe Öğretmen Ayşenur Alkan İlkokulu Anasınıfı (Gaziantep/Karkamış) okulları ortaklar arasında yer alıyor.

Seçilen logo ve broşür çalışma tamamlanana kadar kullanılıyor ve o çalışmanın tescillenmiş simgesi oluyor. Logo ve broşür yarışmasının kazananı Altınfındık İlkokulu olduğundan, Uzay konulu çalışmanın öncülüğünü de onlar yürütüyor.

Uzay konulu çalışmanın hedefleri ise şu şekilde:

• Sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek

• Öğrencilerin kendini ifade etme becerilerini geliştirmek.

• Öğrencilerin işbirliği yapmasını sağlamak

• Öğrencilere problem çözme becerisi kazandırmak ve günlük yaşamdaki problemlere çözüm üretebilmelerini sağlamak.

• Web 2.0 araçlarının etkin kullanımını sağlamak.

• Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek.

•Kapsayıcı olmalarını sağlamak. Teknolojiyi bilinçli ve güvenli kullanmalarını sağlamak

•Yabancı dilde iletişim kurabilmelerini sağlamak

•Başka okullardan veya ülkelerden akranları ile iletişim kurarak farklı kültürleri tanımalarını sağlamak.

•Projede yer aldıkları için derslere daha etkin katılmalarını sağlamak.

• Uzayla ilgilenmelerini sağlamak

Bu hedeflere ulaşıldığında kalite etiket ürünlere müracaat edileceğini açıklayan Altınfındık Okul Müdürü Yusuf Akarsu: Bu çalışma, Avrupa Kalite Ödülüne layık görülürse bize belge gelecek. Yani bu projenin kalite standartlarında tamamlandığına dair üst bir belgedir bu. Aynı projeyi yapıp bu belgeyi alamayabiliriz de ancak almak bizim için bir hedef tabii ki de. Bu aynı zamanda hem öğretmenimizin performansı ve kariyerinde aynı şekilde okulumuz için de projede öncü olduğumuz için önemli.

Okulumuzda her yıl ortalama 4 veya 5 tane Etwinning Proje’si yürütüyoruz. Önce bir takvimleme yapılıyor bu takvimleme eşliğinde organize olunuyor. Bu planlamaları, görüşmeleri, toplantıları koordinatör okul oluşturuyor. Koordinatör okul da projenin fikir babasıdır” açıklamasında bulundu.


ÖZEL HABER/KÜBRA ÇAKIR





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler