HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 16:43

EN BÜYÜK HASARI EĞİTİM GÖRDÜ

Eğitim- Bir- Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının son bulmasından sonra deprem bölgesindeki eğitim ve eğitim çalışanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
EN BÜYÜK HASARI EĞİTİM GÖRDÜ

Eğitim- Bir- Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının son bulmasından sonra deprem bölgesindeki eğitim ve eğitim çalışanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli büyük felaketin etkilerine değinen İsmail Çelenk: “2022-2023 eğitim-öğretim yılı sona ermiş bulunmaktadır. 50 binin üzerinde insanımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremler, eğitim-öğretime de büyük darbe vurmuştur. Eğitim çalışanları arasında yaşanan can kayıpları, yaralanmalar, psikolojik çöküş, konut ihtiyacı, hayat kalitesinin bozulması ve zorunlu yer değişikliği gibi etmenler, eğitim-öğretim üzerindeki olumsuz etkilerini hâlâ hissettirmektedir. Eğitim çalışanları her zaman olduğu gibi deprem sonrasında da fedakârlık ve adanmışlıkla eğitim-öğretimin eksikliklerini ve aksaklıklarını kapatmak için çaba sarf etmiştir.” açıklamasında bulundu.

ONARILMASI EN ZOR HASARI EĞİTİME VERDİ

Depremin büyük bir yıkıma ve can kayıplarına yol açmasının yanında onarılması en zor hasarı eğitime verdiğinin altını çizen İsmail Çelenk: “Eğitim kurumlarının depremden etkilenme derecesi diğer yapılara nazaran daha düşük olsa da bir bütün olarak şehirlerin altyapısının ve fiziki kapasitelerinin yıkıma uğramış olması eğitim-öğretimi hâlâ sekteye uğratmaktadır. Bu çerçevede yeniden inşa ve kentsel dönüşüm uygulamaları çerçevesinde bölgedeki eğitim kurumu ihtiyacı ve konumları hızla tespit edilerek eğitim kurumu ihtiyacı giderilmeli, mevcut kurumların altyapıları ve kapasiteleri güçlendirilmelidir.” dedi.

GÖREVİN SÜREKLİLİĞİ SAĞLANMALI

Bölgedeki eğitim-öğretimi etkileyecek en önemli unsurlar arasında bulunan öğretmenlerin psikolojik iyi olma hâlleri, barınma ve hayat şartlarının niteliği ve mevcut desteklerin sürdürülebilirliği, yeni atanacak öğretmenlerin nerelerde görevlendirileceği ve barınma şartları hızla çözüme kavuşturulmalıdır. Hem bölgedeki öğretmenlerin hem de yeni atanacak öğretmenlerin kalıcı konutlara ulaşmasına öncelik verilmeli ve öğretmenlerin bölgedeki görevlerinin sürekliliği sağlanmalıdır. Depremden etkilenen il ve ilçelerdeki bütün eğitim kurumları, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 42. maddesi çerçevesinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı kapsamında değerlendirilmelidir.




Anahtar Kelimeler : EN, BÜYÜK, HASARI, EĞİTİM, GÖRDÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler