HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Haziran 2023 Cuma Saat: 17:41

KODLAMA EĞİTİMİ ÖNEM KAZANDI

Hasan Acu, öğrencileri Selçuk Bayraktar Sınıfı’nda ziyaret ederek, öğretmenlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve tek tek öğrencilerin çalışmalarını kendilerinden dinledi.
KODLAMA EĞİTİMİ ÖNEM KAZANDI

HABER: KÜBRA ÇAKIR

Aybastı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, öğrencileri Selçuk Bayraktar Sınıfı’nda ziyaret ederek, öğretmenlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve tek tek öğrencilerin çalışmalarını kendilerinden dinledi.

Öğrencilerin, Blok Tabanlı Kodlama Uygulaması’yla kodladıkları robotlarla ve kendi hazırladıkları sahada İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu ile birlikte eğlenceli bir futbol karşılaşması gerçekleştirdiler.

Hasan Acu yapmış olduğu ziyaretle ilgili : “Kodlama Eğitimini Çok Önemsiyoruz. Dönem başında kurmuş olduğumuz yazılım kodlama sınıfına öğrencilerimizden yoğun bir ilgi var. Sağ olsun öğretmenimiz tüm enerjisini, bilgi ve birikimini öğrencilerimize aktarıyor. En iyi materyalleri alabilirsiniz ancak onu en iyi şekilde kullandıracak ve öğretecek birine ihtiyaç vardır. Bu bağlamda öğretmenimize, öğrencilerimize sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Kendi yazdıkları oyunlarla oynayan çocuklarımızı görmek ziyadesiyle bizleri mutlu ediyor. Geleceğin dünyasına ayak uyduracak, yön verecek bireyleri bu sınıflardan yetiştireceğiz. Çünkü; Robotik kodlama eğitimleri, çocukların zihinsel gelişmelerine de ciddi oranda katkı sağlamaktadır. Kodlama mantığını ve prensiplerini küçük yaşlardan itibaren öğrenen çocukların; analitik düşünce biçimi gelişir, problem çözümleme yeteneği kazanır, bilim ve teknolojiye yapıcı bakış açısı oluşur, analiz yapabilme yetisi gelişirken çok boyutlu düşünme yeteneği kazanır. Bizler, hepsi birer pırlanta olan gençlerimize, çocuklarımıza hak ettikleri imkânları sunmakla görevliyiz. Gece gündüz ekibimizle geleceğimizin teminatı gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.




Anahtar Kelimeler : KODLAMA, EĞİTİMİ, ÖNEM, KAZANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler