HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Haziran 2023 Cuma Saat: 16:42

ERASMUS PROGRAMI KAPSAMINDA YABANCI MİSAFİRLER AĞIRLANDI

"Beklenmedik Kriz Durumlarında Özel Gereksinimli Öğrenci ve Öğretmenlerinde Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışlarının Sürdürülmesi ve Geliştirilmesi” isimli projenin son etkinliği bugün gerçekleştirildi.
ERASMUS PROGRAMI KAPSAMINDA YABANCI MİSAFİRLER AĞIRLANDI

HABER: KÜBRA ÇAKIR

Ordu Üniversitesi koordinesinde Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu ve Durugöl Ortaokulu’nun yerel ortak, Romanya’dan Universitatea Alexandru Ioan Cuza Din Iasi Üniversitesi, Kuzey Makedonya’dan Vasil Glavinov İlk ve Ortaokulu, İtalya’dan A.Lincoln Yüksek Öğrenim Enstitüsü ve Yunanistan’dan Institute Of Entrepreneurship Development kurumunun yabancı ortak olarak katkı sunduğu “Beklenmedik Kriz Durumlarında Özel Gereksinimli Öğrenci ve Öğretmenlerinde Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışlarının Sürdürülmesi ve Geliştirilmesi” isimli projenin son etkinliği bugün gerçekleştirildi.

Erasmus projesinin açılış programı Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu’nda gerçekleştirildi.

Açılış programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevim Acaröz, Şube Müdürü Demiray Getmez ile proje ortakları katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, açılış konuşmasında projenin önemine değinip projeye katkı sunan öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

Açılış programının ardından proje ortaklarıyla Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu’nun atölyeleri gezilerek el sanatları atölyesinde telefon aksesuarı, yiyecek içecek atölyesinde elmalı sağlıklı atıştırmalıklar proje ortaklarıyla birlikte yapıldı. Gastronomi ikramlarının ardından vapur turuyla ilk günkü program sona erdi. 

 Programın ikinci günü proje ortaklarının sanatsal etkinlikleriyle devam etti.

Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu el sanatları atölyesinde ahşap boyama ve taş dökme etkinleri proje ortaklarıyla birlikte gerçekleştirildi. Okulun öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından misafirlere Ordu’nun yöresel lezzetleri tanıtıldı ve ikram edildi. Proje ekibiyle birlikte şehrin eşsiz güzelliklerine sahip Hoynat Adası ile Yason Burnu’nun gezilmesiyle ikinci gün programı sona erdi.

Proje çalışmaları, üçüncü günü de dolu dolu etkinliklerle devam etti. 

El sanatları atölyesi çalışmaları kapsamında Quiling, ahşap boyama ve taş dökme etkinlikleriyle program başladı. Özel öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından günün anlam ve önemine binaen hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, proje çalışmalarını takip etmek amacıyla Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret etti. Ziyaretinde proje ortaklarıyla birlikte etkinliklere katıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin proje çalışmalarıyla ilgili görüş ve önerilerini dinledi.  Ordu Üniversitesi Uygulama Restoranı’nda öğle yemeği yenildi sonrasında Karadeniz’in incisi Ordu şehrini misafirlere tanıtmak amacıyla teleferik ile Boztepe’ye çıkıldı. Boztepe’de şehrin gözlemlenmesi, çevrenin gezilmesi ve ikramların ardından üçüncü günü programı da sonlandırıldı.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler