HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Mayıs 2023 Pazartesi Saat: 19:34

MESLEK YÜKSEKOKULU KURULMASINA YÖK’TEN ONAY

Ordu Üniversitesi’nin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı yıllık planında yer alan Perşembe Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklif YÖK'ten onay aldı.
MESLEK YÜKSEKOKULU KURULMASINA YÖK’TEN ONAY

HABER: Tuğçe ARSLAN

Ordu Üniversitesi’nin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı yıllık planında yer alan Perşembe Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklif Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onay aldı.

Yükseköğretim Kurulunun 9 ve 11 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen genel kurul toplantılarında Üniversitemizin Perşembe Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklifi, 2547 sayılı Kanun’un 2880 Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Üniversitemizin sağlık, teknik, fen ve sosyal bilimler alanlarında bir adım daha öne çıkması adına önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Ülkemizin nitelikli insan gücü ihtiyacı düşünüldüğünde, mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine yönelik oluşturulacak stratejiler ve politikalar önem arz etmektedir. Bizler de Ordu Üniversitesi olarak bu farkındalıkla hareket edip şehrimizin ve ülkemizin kalkınması noktasında ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman ihtiyacının giderilmesi için faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz neticesinde de 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı planlamamızda yer alan Perşembe Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına yönelik teklifimiz Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiştir. Perşembe ilçesinde açılacak Perşembe Meslek Yüksekokulu'nun ve Cumhuriyet Yerleşkesi’nde yer alacak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ilçemize, Üniversitemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.




Anahtar Kelimeler : MESLEK, YÜKSEKOKULU, KURULMASINA, YÖK’TEN, ONAY

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler