HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Mayıs 2023 Perşembe Saat: 21:54

ORDU’DAKİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRİLDİ

Ordu’daki okul öncesi eğitimin genel durumu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in de katılım sağladığı toplantıda ele alındı.
ORDU’DAKİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRİLDİ

Ordu’daki okul öncesi eğitimin genel durumu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in de katılım sağladığı toplantıda ele alındı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde gerçekleştirilen Okul Öncesi Eğitimi Değerlendirme Toplantısına, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in yanı sıra, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye’nin okul öncesi eğitimde sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye’de sayısı 2 bin 782 olan anaokulunun, bir yıl içerisinde 6 bin 700’e ulaştırıldığını ifade etti.

“Okul öncesi eğitimde kesinlikle ücret alınmayacak”

Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre belirlenen ücretlerin 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren Türkiye’de tüm anaokullarında kaldırılacağı müjdesini vererek, “Türkiye’nin hiçbir noktasında ister tam gün eğitim yapsın, ister yarım gün eğitim yapsın hiçbir ad altında yemek, taşıma, başka ne ad olursa olsun okul öncesi eğitimde kesinlikle ücret alınmayacak” diye konuştu.

Konuşmasının devamında, ülke genelinde 5 yaş okullaşma oranlarının yapılan çalışmalarla %65’lerden, % 99,9’lara çıktığını hatırlatan Bakan Özer, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıyla, okullar arası başarı farkının ortadan kaldırılacağını söyledi.

“Okul öncesi erişimi arttırmak, kadın istihdamını arttıracak”

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, okul öncesi eğitime erişimin arttırılmasının, kadın istihdamını da arttıracağının altını çizerek, Bakanlık olarak hedeflerinin 3-5 yaş arası çocukların eğitime dahil edilmesi olduğunu ifade etti.

Bakan Özer, “Okul öncesi eğitime eşirimi arttırmak, kadın istihdamını arttıracaktır. Özellikle büyükşehirlerde kadın istihdama başvurduğu zaman alacağı ücretle çocuğunu kreşe verdiği zaman oraya vereceği ücret karşılaştırılabilir düzeydeyse, yani 15 bin TL maaş alacak, 5-6 bin TL’si kreşe verecek. Kadınlar istihdamdan geri çekiliyordu. Şimdi çok daha rahat bir şekilde istihdama katılacak, çocuğu nitelikli eğitim alacak ve çok daha başarılı bir şekilde Türkiye’nin inşasında önemli bir bariyer ortadan kalkmış olacak. Özellikle kızların eğitimleri için kampanyalar yapan, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını himayesi altına alan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bakan Özer, kadınların “Anneler Gününü” kutlayarak, konuşmasını sonlandırdı.

Okul öncesi eğitime verdiği önem ve Ordu’ya yapılan eğitim yatırımlarından dolayı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür eden Tuncay Sonel, “Ordu’ya, Ordu’nun çocuklarına, annelerine yatırımı kim yaparsa yapsın başımızın tacıdır” diyerek, Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da 5 yaş okullaşma oranının % 99 olduğuna vurgu yaptı.

Ordu’daki okul öncesi eğitimde okullaşma oranının artmasında emeği olan öğretmenleri, öğrenci velilerini tebrik eden Vali Sonel, “İnşallah göz bebeğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz bu güzel ülkeye güzel işler yapacak, nice Aziz Sancarlar çıkacak nice Selçuk Bayraktarlar çıkacak. Allah yollarını, bahtlarını açık etsin” diyerek, sözlerini tamamladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise eğitimin son önemine değindi. Başkan Güler, “Okul öncesi eğitime önem veren bir hükümete sahibiz, bir bakana sahibiz. Eğitim pahalı bir şey ama cahillik ve hazımsızlık daha maliyetli bir şey. O bakımdan biz beşeri sermaye olan insanımızı, okul öncesi eğitimine çok önem veriyoruz ve daha da vereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul öncesi eğitime verdiği katkı dolayısıyla öğrenci velisi Sevda Akdeniz tarafından, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e hediye takdim edildi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler