- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
EĞİTİMDE YENİLİKLERE DOYUM OLMUYOR
Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Platformu METUP Tanıtım Toplantısı, Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy'un katılımıyla Ankara'da Talim ve Terbiye Kurulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Mesleki eğitimde yaşanan dönüşüme vurgu yapan Şensoy, mesleki eğitimde elde edilen birikimin diğer ülkelerin de dikkatini çektiğini ifade ederek şunları söyledi: Bakanlığımızca dünya genelinde uluslararası öğrenci hareketliliğinin sağlanması, Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi hedefiyle uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liseleri açılmıştır. 2022 yılında açılan ve 7 olan uluslararası mesleki ve teknik Anadolu Lisesi sayısı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayacak 3 yeni okulla birlikte 10'a yükselecektir."
Dünyada dijitalleşmenin önemli bir yer tuttuğuna dikkati çeken Şensoy, "Dijitalleşme hamlesi ile bilgi ve kaynaklar daha ulaşılabilirdir, eğitimin ve eğitim araçlarının da bu bağlamda yeniden yorumlanmasına ihtiyaç doğmuştur. Bugün tanıtım toplantısında bir arada olduğumuz Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Platformu METUP gibi, Bakanlığımız bünyesinde pek çok çalışma yürütülüyor. Bunların başında, hepimizin bildiği üzere EBA, ÖBA, HEMBA, ÖDS, DİYALEKT sistemleri gelirken tüm kademelerde hayata geçirdiğimiz platformlar, toplumun hizmetine sunulmuştur. Dijital eğitim platformlarımız ile fırsat eşitliğine kritik katkılar sağlanıyor." dedi.
Meslek liselerinin kendi eğitim setlerini ve makinelerini üretebilen seviyelere eriştiğini ifade eden Şensoy, konuşmasına şöyle devam etti: Tüm bu örneklerle görüyoruz ki artık mesleki ve teknik eğitim sistemi kendi artırılmış gerçeklik materyallerini de üretebilir h3ale gelmiştir. Bu kazanım hepimiz için yeni bir gurur meselesidir. Örneklerini de beraber inceleme fırsatına erişeceğimiz artırılmış gerçeklik materyallerinin tüm tasarım ve üretim aşamalarında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin görev almış olmasını çok önemli buluyorum. Mesleki ve teknik eğitimde geldiğimiz noktanın ne kadar önemli olduğunu anlatmak adına oldukça güzel bir örnek olduğunu belirtmek isterim. METUP, eğitimde dijitalleşme hamlemizin değerli bir parçası olacaktır. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz tüm çalışmalar gibi eğitim dünyamıza yeni bir katkı olarak fayda sağlayacağına inanıyor, başta Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile UNICEF ve çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek isterim."

