HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 13:14

EĞİTİMDE YENİLİKLERE DOYUM OLMUYOR

METUP Tanıtım Toplantısı, Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy'un katılımıyla Ankara'da Talim ve Terbiye Kurulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
EĞİTİMDE YENİLİKLERE DOYUM OLMUYOR

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Platformu METUP Tanıtım Toplantısı, Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy'un katılımıyla Ankara'da Talim ve Terbiye Kurulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mesleki eğitimde yaşanan dönüşüme vurgu yapan Şensoy, mesleki eğitimde elde edilen birikimin diğer ülkelerin de dikkatini çektiğini ifade ederek şunları söyledi: Bakanlığımızca dünya genelinde uluslararası öğrenci hareketliliğinin sağlanması, Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi hedefiyle uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liseleri açılmıştır. 2022 yılında açılan ve 7 olan uluslararası mesleki ve teknik Anadolu Lisesi sayısı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayacak 3 yeni okulla birlikte 10'a yükselecektir."

Dünyada dijitalleşmenin önemli bir yer tuttuğuna dikkati çeken Şensoy, "Dijitalleşme hamlesi ile bilgi ve kaynaklar daha ulaşılabilirdir, eğitimin ve eğitim araçlarının da bu bağlamda yeniden yorumlanmasına ihtiyaç doğmuştur. Bugün tanıtım toplantısında bir arada olduğumuz Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Platformu METUP gibi, Bakanlığımız bünyesinde pek çok çalışma yürütülüyor. Bunların başında, hepimizin bildiği üzere EBA, ÖBA, HEMBA, ÖDS, DİYALEKT sistemleri gelirken tüm kademelerde hayata geçirdiğimiz platformlar, toplumun hizmetine sunulmuştur. Dijital eğitim platformlarımız ile fırsat eşitliğine kritik katkılar sağlanıyor." dedi.

Meslek liselerinin kendi eğitim setlerini ve makinelerini üretebilen seviyelere eriştiğini ifade eden Şensoy, konuşmasına şöyle devam etti: Tüm bu örneklerle görüyoruz ki artık mesleki ve teknik eğitim sistemi kendi artırılmış gerçeklik materyallerini de üretebilir h3ale gelmiştir. Bu kazanım hepimiz için yeni bir gurur meselesidir. Örneklerini de beraber inceleme fırsatına erişeceğimiz artırılmış gerçeklik materyallerinin tüm tasarım ve üretim aşamalarında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin görev almış olmasını çok önemli buluyorum. Mesleki ve teknik eğitimde geldiğimiz noktanın ne kadar önemli olduğunu anlatmak adına oldukça güzel bir örnek olduğunu belirtmek isterim. METUP, eğitimde dijitalleşme hamlemizin değerli bir parçası olacaktır. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz tüm çalışmalar gibi eğitim dünyamıza yeni bir katkı olarak fayda sağlayacağına inanıyor, başta Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile UNICEF ve çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek isterim."




Anahtar Kelimeler : MESLEKİ, VE, TEKNİK, EĞİTİM, UYGULAMA, PLATFORMU:, METUP

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler