HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Mayıs 2023 Cuma Saat: 10:04

NİJER’E DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınırları aşıyor.
NİJER’E DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınırları aşıyor. 81 ilde 100 atölyede yaklaşık 3 bin eğitmen ile 15 bin 383 öğrenciye uygulanan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Afrika ülkesi Nijer’e kuruluyor.

 

EN İYİ PROJE


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun alt kuruluşu olan BM Teknoloji Bankası, Türkiye Cumhuriyeti tarafından ev sahipliği yapılan tek BM kuruluşu olma statüsünü taşıyor. BM Teknoloji Bankası, Deneyap Teknoloji Atölyelerini en iyi örnek kabul ederek Technology Makers Lab projesini başlattı.

 

İLK UYGULAMA NİJER’DE


Technology Makers Lab projesinin ilk uygulaması ülkesi olarak Nijer seçildi. Projenin ana paydaşı da Nijer Cumhurbaşkanlığı oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, TİKA, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) iş birliğinde BM Teknoloji Bankası, Nijer’de Deneyap Teknoloji Atölyeleri kuruluyor.

 

KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ


TİKA tarafından atölyeler donatıldı, TÜBİTAK eğitim müfredatları ve eğitimlerde kullanılacak ekipmanları sağladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da projenin en önemli yapı taşlarından olan eğitmenlerin lojistik, konaklama ve eğitmen eğitimleri gibi ihtiyaçlarını karşıladı.

 

EĞİTİMCİLERİN EĞİTİMİ


Nijer Hükümeti tarafından seçilen eğitmenlere, “DeneyapTeknoloji Atölyesi Oryantasyon Programı” uygulandı. Eğitmenlere; Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Malzeme Bilimi ve Nanateknoloji, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, İleri Robotik, Siber Güvenlik eğitimleri verildi.

 

9 ÜLKEYE YAYILACAK


Proje, eğitimlerin tamamlanmasının ardından Nijer’de başlayacak. Projenin Nijer’in ardından gelişmekte olan 9 ülkeye daha uygulamaya alınması planlanıyor. Türkiye, proje ile en az gelişmiş ülkelerin insani kalkınmasını ve teknoloji eko sistemlerinin geliştirmesini hedefliyor.




Anahtar Kelimeler : NİJER’E, DENEYAP, TEKNOLOJİ, ATÖLYELERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler