HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Nisan 2023 Perşembe Saat: 12:37

ÜNİVERSİTEYE 3 YATIRIM

Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu 1. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Ordu Üniversitesi’ni ziyaret etti.
ÜNİVERSİTEYE 3 YATIRIM

HABER: KÜBRA ÇAKIR


Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu 1. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Ordu Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ve akademisyenlerle bir araya gelen Bakan Mahmut Özer, üniversiteye mühendislik fakültesi, teknopark ve sağlık bilimleri meslek yüksekokulu kurulumu için açıklamalarda bulundu.

Bakan Mahmut Özer açıklamasına: “Ordu Üniversitemizi ziyaret ettik, eğitime sadece temel ve ortaöğretim olarak değil, bütün olarak bakıyoruz, yükseköğretimi de bunun bir bileşeni olarak görüyoruz. Dolayısı ile Ordu’da eğitimi güçlendirmek için Milli Eğitim Bakanlığı olarak yapacaklarımız kadar yükseköğretim aşamasında da yapmamız gereken şeyler var. Sayın Rektörümüz ile teferruatlı bilgi alma imkânım oldu, gelmiş olduğu noktada 18-19 bin öğrencisi olan gerçekten gelişmeye de çok açık olan bir üniversitemiz. İnşallah eksik olan fakülteleri ve yeni açılım yapacağı noktalarda bizler Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz.” Şeklinde başladı.

Mahmut Özer, Rektör Ali Akdoğan ile görüşmeleri sonucunda 3 önemli konuya değindiklerinden bahsetti.

Mahmut Özer 3 konuyu şu şekilde açıkladı: “Sayın Rektörüm ile şuanda görüştüğümüz noktalarda 3 tane konu var. Bir tanesi buranın en büyük eksikliği olan mühendislik fakültesi. Gerçekten şehirdeki Ticaret ve Sanayi Odası’nın açılımları, sektörün ekonomik gelişmişliği ve bağlantılı yerlerde organize sanayi bölgeleri, serbest bölge gibi yeni açılımlar yapıldığı zaman en fazla ihtiyaç duyacağımız fakülte mühendislik fakültesi olacak.

Onun devamı olarak üniversite teknoparkın kurulması da AR-GE inovasyon bağlamında hem üniversitenin güçlü olması, hem de şehrin sektör temsilcilerinin çok daha güçlü istişare edeceği mekanizmaların inşası anlamında çok kıymetli olacak.

Bir de araştırma ekosistemini kurmak için de hem mühendislik fakültesi, hem de teknoparka çok fazla ihtiyaç var. İnşallah ben de takipçisi olacağım, zaten gelmeden önce YÖK Başkanımız ile de görüştüm, Erol Bey de her türlü desteği verecek. Teknopark ile ilgili zaten sıkıntı yok, onun inşallah son süreçlerini tamamlayacaklar, ben de kurulması ile ilgili desteği sağlayacağım.

Bir de sağlık ile ilgili ön lisans programlı olarak da 4 yıllık eğitim veren fakülte var, bir de sağlık bilimleri meslek yüksekokulu ile ilgili girişimimiz olacak. İnşallah bu 2 tane eğitim birimi, bir tane de araştırma birimini en kısa zamanda üniversitemize kazandırıp, üniversitemizi çok daha güçlü bir şekilde bölgenin güçlü üniversiteleri arasına sokmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.”  

Özer son olarak: “Böylece aslında hem Ordu’nun sadece yerel değil, hem ulusal, hem de uluslararası ölçekte bir eğitim şehri olabileceğini düşünüyoruz. Onun için Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği sağlayacağız. İnşallah yeni açılımlar ile de üniversitemizi destekleyeceğiz. Umarım özel müteşebbisler de Ordu’da artık üniversite kurma ile ilgili yeni açılımlar yaparlar, biz de onları destekleriz. Böylece çok güzel bir eğitim ekosistemi inşa ederek, Ordumuzu desteklemeye devam edeceğiz.” Dedi.




Anahtar Kelimeler : ÜNİVERSİTEYE, 3, YATIRIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler