HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mart 2023 Cuma Saat: 09:05

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

"Ortaöğretimde 10.000 Okul Lisedeyiz" projesini 81 ilimizde bu yıl başladı.
EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Millî Eğitim Bakanlığı; akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen okul ortamlarının oluşturulması, okullar arası başarı farklarının azaltılması, eğitimde imkân ve fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi amacıyla "Ortaöğretimde 10.000 Okul Lisedeyiz" projesini 81 ilimizde bu yıl başladı.

Proje; "fiziksel şartları iyileştirme", "yönetici, öğretmen ve veli eğitimleri", "akademik başarı desteği" ve "sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler" olmak üzere 4 ana başlık üzerinden yürütülmektedir. Fiziksel şartların iyileştirilmesi kapsamından onarım ve donatım ihtiyacı olan her okulumuzun yararlanması, okullarımızın tüm ortamlarının temiz, hijyen kurallarına uygun ve aynı zamanda tasarrufla, çevre bilinciyle yeniden dizayn edilmesi, öğretmenler odası standartlarının yükseltilmesi, öğrenci pansiyonlarındaki yaşam alanlarının iyileştirilmesi, okulların genel fiziki çehresinin güzelleştirilmesi, fizik, kimya, biyoloji ve bilişim teknolojileri laboratuvarlarının güçlendirilmesi yer almaktadır.

Akademik başarı desteği kapsamında ise öğrencilerimize hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları becerileri kazandırmaya ve akademik başarılarını artırmaya yönelik destek mekanizmaları oluşturma çalışmaları yürütülecek, öğrencilere materyal ve kitap desteği verilecektir. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler desteklenerek öğrencilerimizin sosyal duygusal becerilerinin 

yanında üst düzey düşünme becerilerinin geliştirilmesine hizmet edecek merkezi ve mahalli faaliyetler de gerçekleştirilecek.

İlimizde "Ortaöğretimde 10.000 Okul Lisedeyiz" projesi kapsamında okullarımızda ıslak zemin fayansları, musluk bataryaları ve su tesisatı yenileme ile tuvalet kabini yapımı gerçekleştirilmiştir. Fiziksel şartları iyileştirme, ders, araç, gereç ve donatım ihtiyaçları, yönetici ve öğretmen eğitimleri, akademik başarı desteği ve temel becerileri geliştirme, sosyal kültürel ve sportif faaliyetler alanında yapılacak çalışmalar başlatıldı.

"Ortaöğretimde 10.000 Okul Lisedeyiz" kapsamında "Lisede Yenileme İyileştirme Zamanı" projesi faaliyetleri için ilimize ayrılan toplam 1.937.611 TL ödenek ile yarıyıl tatilinde ıslak zemin ve su tesisatı tadilatları okullarımız tarafından bitirildi. nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : EĞİTİMDE, FIRSAT, EŞİTLİĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler