HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Şubat 2023 Çarşamba Saat: 08:35

ÖĞRENCİLERE PSİKOSOSYAL DESTEK

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olmak üzere 11 ilimizde hissedilen deprem sonrasında Bakanlığık Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlük koordinasyonunda ülkemiz genelinde Psikososyal Destek Hizmetleri başlatıldı.
ÖĞRENCİLERE PSİKOSOSYAL DESTEK

Afet bölgesindeki çocuklara yönelik yürütülen psikososyal destek çalışmaları kapsamında ilimizden 16 kişilik ekibi, Osmaniye’de çalışmalarına başladı.  Ekibimizin içinde 10 psikolojik danışman/rehber öğretmen, 2 özel eğitim öğretmeni, 1 okul öncesi öğretmeni, 1 fizyoterapist ve 2 yardımcı personel bulundu.  

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olmak üzere 11 ilimizde hissedilen deprem sonrasında Bakanlığık Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlük koordinasyonunda ülkemiz genelinde Psikososyal Destek Hizmetleri başlatıldı.

Mili Eğitim Bakanlığı  Ulusal Psikososyal Destek Ekipleri, 11 afet bölgesinde ihtiyaçlar doğrultusunda görevlendirilerek afetin ilk gününden itibaren sahada çalışmalara başlamışlardır. Birim amirleri ve gönüllü rehber öğretmen ile psikolojik danışmanlarımızdan oluşan ekiplerce uygulanacak eylem planında başta "psikolojik ilk yardım" olmak üzere "deprem ve kayıp-yas psikoeğitim programları", "zorlayıcı yaşam olayları sonrası öğretmen psikoeğitim programı" ve "çalışana destek-afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmeti sunan psikolojik danışman/rehber öğretmenler için psikoeğitsel destek grubu" eğitim içeriklerinin uygulanmasına ilişkin yol haritası belirlendi.

Psikososyal Destek Hizmetleri kapsamında depremlerden etkilenen vatandaş ve öğrencilerimize yardım etmek üzere psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale için ilimizden Osmaniye iline gidecek olan idareci ve öğretmenlerimizle Müdürü  Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Psikolojik danışman /rehberlik öğretmenlerimiz; çocuklara ve yetişkinlere psikolojik ilk yardım desteği, bireysel görüşmeler ve grup çalışmalarıyla ihtiyaç konularda destek vermektedir. Özel öğretmenlerimiz, çadır kentte barınan yetersizlikten etkilenmiş bireylerle çalışmakta, okul öncesi öğretmenimiz 3-6 yaş grubu öğrencilerle etkinlikler yapmaktadır. Fizyoterapistimiz de afetten etkilenmiş bedensel yetersizliği olan bireylerle çalışmalar yapmaktadır. 

İlimizde Psikososyal Destek Hizmetleri kapsamında Altınordu Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz tarafından sorumluluk bölgelerindeki rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlarımıza, "Deprem ve Yas Psikoeğitim Programları" ile öğretmen-veli oturumları hakkında uzaktan bilgilendirme toplantıları yapıldı. Programlar hakkında öğretmenlerimiz, bilgilendirilmeye devam etmektedir. 

Afetten etkilenme düzeyi yüksek olduğu belirlenen öğrencilerimiz için "Psikososyal Destek Psikoeğitim Programı-YAS", rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlarımız tarafından uygulanacaktır. Rehber öğretmen ve psikolojik danışmanı bulunmayan okullarımızda uygulamalar, rehberlik ve araştırma merkezlerimiz koordinesinde yürütülecek. 

nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : ÖĞRENCİLERE, PSİKOSOSYAL, DESTEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler