HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Ocak 2023 Cuma Saat: 08:05

EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞTULAR

Temel Eğitim ve Ortaöğretim çağ nüfusunda olup eğitim sistemine devam etmeyen 393 öğrenci takip edilerek eğitime dâhil edildi.
EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞTULAR

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan, eğitim sisteminde kaydı bulunmayan öğrencilerimizin takip sistemiyle eğitime dâhil edilmesi amacıyla düzenlenen "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi kapsamında İl  genelinde temel eğitim ve ortaöğretimde okullaşma oranı %99'a ulaştı.

İl ve ilçe yöneticileri, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve okul rehber öğretmenleri; velileri ve öğrencileri  evlerinde ziyaret ederek kendilerine gerekli bilgilendirmelerde bulundular. Öğrencilerin sorunları dinlenerek gerekli çözümler üretildi. Bu kapsamda, bazı öğrenciler örgün ve açık öğretime, bazı öğrenciler de mesleki eğitim merkezlerimize yönlendirildi. 

Tek bir öğrencinin  bile eğitime kazandırılmasının önemine vurgu yapan Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, " Geleceğimizin umudu olan her çocuğumuza, eşit şartlarda eğitim imkânı sunmak amacıyla; tüm kademelerde eğitim sistemine dahil olmayan öğrencilerimizi tespit ederek eğitim sistemine kazandırıyoruz. Bu çocuklarımızın eğitimle buluşabilmesi için Bakanlığımızın sunduğu şartlı eğitim yardımları, pansiyonlar, taşımalı eğitim, ücretsiz yemek, ücretsiz ders kitapları gibi uygulamalarla öğrencilerimize ve velilerimize destek olmaya devam ediyoruz. % 99'a ulaşan ortaöğretimdeki okullaşma oranının % 100'e çıkarılması hedefiyle tüm çocuklarımızı eğitimle yeniden buluşturmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Bu vesileyle; okulların eğitim-öğretime hazırlanmasından öğretmen ve öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla ücretsiz ders kitaplarından sonra kaynak kitapların da öğrencilerimizle buluşturulmasında, hayata geçirdiği birçok projeyle eğitim sistemimizi genişletirken eğitime erişilebilirliği, kaliteyi sürekli arttıran ve ülkelerin beşeri sermayesini artırmada en önemli enstrümanın eğitim olduğunu ifade eden Bakan Mahmut Özer'e, bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Tuncay Sonel'e, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne, bu süreçte işimizi kolaylaştırmak adına bizlere destek veren velilerimize ve özverili bir şekilde çalışan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Eğitim Kenti Ordu'da, okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm kademelerde, çocuklarımızı eğitimle buluşturmak için çalışmalarımız hızla devam ediyor.  nBÜLTEN

 




Anahtar Kelimeler : EĞİTİMLE, YENİDEN, BULUŞTULAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler