HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Ocak 2023 Perşembe Saat: 08:00

OKULLAR YENİLENDİ

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından depreme karşı hazırlıklı olarak öğrenci ve öğretmenlere daha güvenilir ve rahat ortamlarda hizmet sunabilmek için Gülyalı, Kabadüz ve Çamaş ilçelerinde çalışmalar tamamlandı.
OKULLAR YENİLENDİ

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okullarda ki  fiziki imkânları iyileştirmek ve altyapı desteğini oluşturup olası bir depreme karşı hazırlıklı olarak öğrenci ve öğretmenlere daha güvenilir ve rahat ortamlarda hizmet sunabilmek adına Gülyalı, Kabadüz ve Çamaş ilçelerinde  bakım, onarım ve tadilat çalışmaları tamamlandı.

Çalışmaların aralıksız sürdüğü Kabadüz, Gülyalı ve Çamaş ilçelerinde yapımı tamamlanan yemekhane, spor salonu ve güçlendirme çalışmaları biten okulları ziyaret eden Müdür Vargeloğlu, okul yöneticilerimizle değerlendirmelerde bulundu.

2022-2023 eğitim öğretim yılı devam ederken eğitim öğretime sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmek amacıyla okullarımızda; bakım, onarım ve tadilat işlemleri doğrultusunda iç ve dış cephe boyası, yangın merdivenleri, asansör, engelli lifti (asansörü), dış cephe mantolama, kalorifer ve elektrik tesisatlarının yenilenmesi, perde beton çalışmaları, kapı ve pencere yenileme çalışmaları, okullarımıza kapalı spor salonu, halı saha, tuvalet ve banyo yapımı gerçekleştirildi. 

Çalışmaların aralıksız sürdüğü Kabadüz, Gülyalı ve Çamaş ilçelerinde yapımı tamamlanan yemekhane, spor salonu ve güçlendirme çalışmaları biten okullarımızı ziyaret eden Müdür Vargeloğlu, okul yöneticilerimizle değerlendirmelerde bulundu.

Kabadüz İlçesinde Tadilat ve Onarımı Yapılan Okullar;

Kabadüz Merkez İlkokulu/Ortaokulu - FETEMM Atölyesi

Kabadüz Yokuşdibi İlkokulu - Yemekhane

Kabadüz Yokuşdibi İlkokulu - Çelik Karkas

Kabadüz İlçesinde Eğitim Yatırımları;

Eğitim Kenti Ordu'muzda öğrenci ve öğretmenlerimizin yarınlara sağlıkla ve güvenle hazırlanması için eğitim ve öğretime yönelik yatırımlarımız hızla devam etmektedir.

Bu kapsamda, Kabadüz ilçesi Merkez Ortaokuluna DOKAP ve hayırseverlerin katkılarıyla FETEMM Atölyesi kurulmuş olup öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Merkez Ortaokuluna kurulan Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (FETEMM) Atölyesi ile çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri, yeni bilgiler keşfederek uygulayacakları alanlar oluşturulması amaçlanmıştır.

Kabadüz ilçesi Yokuşdibi İlkokulu/Ortaokulu bahçesine Spor Toto Teşkilatının katkılarıyla Kabadüz Belediyesi tarafından Müdürlüğümüz ile imzalanan protokol kapsamında halı saha yaptırılmış olup öğrencilerin hizmetine girdi.

Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan döner sermaye işletmesi ile her gün Kabadüz ve Gölköy ilçelerimizde taşımalı eğitim kapsamında eğitim-öğretim gören yaklaşık 1.700 öğrenciye sıcak öğle yemeği hizmeti veriliyor. Bu kapsamda Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan pansiyonun birinci katındaki yemekhane, bütünüyle yenilenmiş olup yeni donatım malzemeleri tedarik edildi.

Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında eğitim öğretim gören öğrencilerimizin daha nitelikli birer meslek erbabı olarak yetişmelerine katkı sunmak amacıyla okul bünyesinde alakart restoranın yapımı tamamlanarak ilçemiz halkının hizmetine açılmıştır. Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerimizin staj yaptıkları restoran, her gün değişik bir menü ile misafirlerini ağırlamaktadır.

Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde konferans salonu yapılmaya başlanmış olup 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 1. dönemi sonuna kadar söz konusu salonun öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımına açılması planlanmaktadır.

Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesine Spor Toto Teşkilatı'nın katkılarıyla Kabadüz Belediyesi tarafından Müdürlüğümüz ile imzalanan protokol kapsamında kapalı spor salonu inşaatı yapılmaya başlanmış olup söz konusu spor salonunun 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. döneminde öğrencilerimizin kullanımına sunulması planlanmaktadır.

Gülyalı İlçesinde Tadilat ve Onarımı Yapılan Okulları;

Gülyalı Turnasuyu Kız Anadolu Lisesi - Yemekhane Çatı,Pansiyon Boya 

Gülyalı Turnasuyu Kız Anadolu Lisesi - Temiz Su Hattı

Gülyalı Merkez İlkokulu Yangın Dolaplar, Özel Eğitim Sınıfı, PVC Onarım

Turnasuyu İlkokulu/Ortaokulu Bilgisayar Laboratuvarı, Okul Kantini, Sera, Spor Sahası

Çamaş İlçesinde Tadilat ve Onarım Yapılan Okullar;

Çamaş 100. Yıl Şehit Mustafa Nehir Ortaokulu - Okul içi elektrik tesisatının yenilemesi ve okul bahçesinin aydınlatılması

Edirli Kocaman İlkokulu/Ortaokulu - Boya Bakım ve Onarım, Elektronik Cihazların Bakımı ve Parça Yenileme

Şehit Yıldıray Uygun İlkokulu - Kazan bakım ve temizliği yapımı

Çamaş Şehit Şener Karadere İmam Hatip Ortaokulu - Çatı onarımı

Çamaş Şehit Erda Uygun İlkokulu/Ortaokulu - Spor malzemeleri seti temini, Jeneratör tamiri

Öğrencilerin ders dışı vakitlerini daha verimli geçirmeleri, üst düzey bilişsel beceriler geliştirmelerini sağlamak; okul, ilçe, il ve ülke çapındaki müsabakalara katılarak sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla Şehit Yıldıray Uygun İlkokulu/Ortaokulu ve Edirli Kocaman İlkokulu/Ortaokulunda bulunan boş sınıflar Akıl ve Zeka Oyunları atölyesine dönüştürülmüştür. Atölyemiz, Çamaş İlçe Kaymakamı Enes Özkan'ın girişimleri ve Çamaşlı iş adamlarının katkıları ile oluşturuldu.

Çamaş Şehit Erda Uygun İlkokulu/Ortaokulu - Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi Kapsamında Anasınıfı Boyanması

Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Bakanlığımızın destekleriyle ilimiz genelinde hızla devam eden güçlendirme çalışmalarını ve yeniden yapılan eğitim kurumlarımızın son durumlarını görmek için kurumlarımızı yerinde ziyaret ediyoruz. Yapılan çalışmalar sayesinde geleceğimizin teminatı yavrularımıza daha kaliteli ve daha güvenli bir eğitim öğretim ortamı sağlamış olmaktayız. Bu vesileyle ilçelerimizde yürütülen çalışmaların eksiksiz ve planlanan zamanda tamamlanmasında öncelikle; bizlere her türlü desteği sağlayan başta Bakanımız   Mahmut Özer'e, Valimiz   Tuncay Sonel'e, Müdürlüğümüz İnşaat ve Emlak Birimimize, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerimize, hayırsever iş insanlarımıza ve bu süreçte özverili bir şekilde çalışan yöneticilerimiz ile inşaat alanlarında emek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bakanlığun  destekleriyle ve Müdürlüğümüz bünyesinde öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, öğrencilerimize çağın şartlarına uygun yetkinlikleri kazandırıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin girişimcilik, ekip çalışması, karar verebilme, sorun çözebilme özelliklerini destekliyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığımızı ve hareketliliği sağlayarak gençlerimizi, değişen sosyal ve ekonomik koşullara uyum sağlayabilen dinamik bir yapıda yetiştirip ve geliştirmeye devam ediyoruz.   nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : OKULLAR, YENİLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler