HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Ocak 2023 Pazartesi Saat: 05:37

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Proje kapsamında okul öncesi eğitimin niteliğini arttırmak amacıyla öğrenci ve derslik sayısı fazla olan okulların bünyesindeki ana sınıfları, anaokuluna dönüştürüldü.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde ve destekleriyle, Bakanlığık bünyesinde başlatılan "Okul Öncesi Eğitim Seferberliği" tüm hızıyla devam ediyor. 

Millî Eğitim Bakanlığı  tarafından 81 ilde yapılan çalışmalarda, okul öncesi eğitime erişimde ve okul sayılarında büyük bir artış gerçekleşti. İlimiz genelinde titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda, okul öncesi eğitime 24 yeni anaokulu ve 133 ana sınıfı kazandırıldı. Proje kapsamında okul öncesi eğitimin niteliğini arttırmak amacıyla öğrenci ve derslik sayısı fazla olan okulların bünyesindeki ana sınıfları, anaokuluna dönüştürüldü. 

Yapılan bu dönüşüm sayesinde, fiziki imkânları ve donanımları arttırılan bu okullarda, okul öncesi eğitimin kalitesini ve niteliğinin yükseltilmesi sağlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında, ilimiz genelinde okula kayıtlı olmayan, öncelikle bir sonraki eğitim öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak olan ve öğrenci alınacak çevrede ikamet eden çocuklarımız; okul müdürlerimiz tarafından tek tek değerlendirildi, aile ziyaretleri gerçekleştirildi ve alan taraması çalışmaları yapıldı.

Bu kapsamda İl Millî Eğitim Müdürlüğü  tarafından eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak amacıyla yapılan ev ziyaretlerinde Altınordu ilçemizin Subaşı Mahallesi'nde ikamet eden 5 yaşındaki Hanife Ada Angın ve Muhammed Mustafa Bodur, ziyaret edildi. 

Gerçekleştirilen ziyarete İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, İl Millî Eğitim Şube Müdürümüz Ramazan Töngel, Haki Yener İlkokulu Müdürü Levent Özzengin ve Haki Yener İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni Aslı Öztürk katıldı.

Ziyarette, öğrencilerimizin velileriyle sohbet eden Müdürümüz, "Bizler çocuklarımızın tamamını eğitim yuvalarımızla buluşturmak amacıyla sürekli sahada çalışmalar yürütüyoruz. Okul öncesi eğitim; çocuklarımızın öğrenme, anlama kapasitelerini arttırma ve gelişim süreçlerini hızlandırmak için çok önemli bir basamaktır. Çocuklarımızın bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerinin yanında iyi alışkanlıklar kazanmaları ve onların ilköğretime en güzel şekilde hazır olmalarını sağlamak için çalışıyoruz. "Okul Öncesi Eğitim Seferberliği" Müdürlük tarafından titizlikle ve başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Projenin hayata geçirilmesinde bizlere her türlü desteği sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye, Bakanımız Sayın Mahmut Özer'e, Valimiz Sayın Tuncay Sonel'e, Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüze, İlçe Millî Eğitim Müdürlerimize, Okul Müdürlerimize, öğretmenlerimize ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyaretten son derece memnun olan Angın ailesi, "Bizleri evimizde ziyaret eden ve her konuda bizleri destekleyen Millî Eğitim Müdürlüğümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kızımız artık eğitim ve öğreniminden geri kalmayacak. Çok mutluyuz." dedi.

2 öğrencimizin de okula gitmesinin önündeki engeller tespit edilerek ortadan kaldırılırken okula dönmeleri sağlandı. Öğrencilerimiz, Pazartesi gününden itibaren Haki Yener İlkokulunda Okul Öncesi eğitime devam edecekler. Okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için Bakanlığımız tarafından okul öncesi eğitime erişimde 2023 yılı için koyulan hedeflere şimdiden ulaşılmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : OKUL, ÖNCESİ, EĞİTİM, SEFERBERLİĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler