HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Kasım 2022 Cuma Saat: 05:36

SEMİNER VE ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Öğretmenlerinde Fiziksel Aktivite", Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulundan Emine Özlem Gemici ve Durugöl Ortaokulundan Leyla Özkan tarafından seminer verildi.
SEMİNER VE ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ERASMUS+ 2021 programları kapsamında Ordu Üniversitesinin yürütücülüğünde Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu ve Durugöl Ortaokulunun yerel; İtalya ve Kuzey Makedonya'dan birer özel eğitim okulu, Romanya'dan bir üniversite ve Yunanistan dan da bir STK'nın yabancı ortak olduğu kısa adı SAHHim (Stay At Home Healthy throught the use of the innovate methods) olan projemizin yerelde yaygınlaştırılması için öğretmenlerimize yönelik seminer ve çalıştay etkinliği gerçekleştirildi.

Özel gereksinimli öğrenciler ve öğretmenlerinin sağlıklı yaşam becerileri üzerine bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesi ile COVID-19 gibi kriz durumlarında sağlıklı yaşam beceri davranışlarını geliştirip sürdürebilmelerini sağlayacak interaktif bir kitap hazırlanması amacıyla hazırlanan projemizin Romanya ve Kuzey Makedonya hareketliliklerimizin ardından ilçemizdeki özel eğitim okullarında, özel eğitim sınıfı olan okullarımızda ve kaynaştırma öğrencisi olan okullarımızda görev yapan özel eğitim, beden eğitimi ile sınıf ve branş öğretmenlerimizden oluşan 107 katılımcı ile yüz yüze yaygınlaştırma faaliyeti gerçekleştirildi.

Faaliyet kapsamında Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ve Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil' in açılış konuşmasını gerçekleştirdi. İki oturum şeklinde yapılan faaliyette öğleden önceki seminer oturumu proje koordinatörü Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevim Acaröz tarafından projenin tanıtımı ile başladı. Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Diler Us Altay tarafından "Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Öğretmenlerinde Sağlıklı Beslenme", Spor Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Hasan SÖZEN tarafından "Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Öğretmenlerinde Fiziksel Aktivite", Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulundan Emine Özlem Gemici ve Durugöl Ortaokulundan Leyla Özkan tarafından "Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Öğretmenlerinde Stres Yönetimi" konularından seminer verildi. Sonrasında Kuzey Makedonya da yapılan hareketliliğe katılan Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulundan Alparslan Güneş ve Durugöl Ortaokulundan Berat Şahin hareketlilikle ilgili deneyimlerini aktardılar. Adil Karlıbel Özel Eğitim Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ethem Berber tarafından yapılan ve katılımcı öğretmenlerimizin de çeşitli ritim araçları ile eşlik ettiği ritim çalışması ile seminer faaliyeti gerçekleştirildi.

Öğleden sonraki oturumda ise katılımcılarla çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay da katılımcı öğretmenlerimiz 10 farklı gruba ayrılarak özel gereksinimli öğrencilerimize yönelik okullarında uyguladıkları ya da uygulanabilecek farklı fiziksel aktivite, stres yönetimi, sağlıklı beslenme konularında etkinlikler planlanmaları istendi. Her grup planladığı etkinliklerin sunumlarını yaparak çalıştay sonlandırıldı.

Çalıştay sonunda Altınordu İlçe Kaymakamımız Erkan Karahan tarafından katılımcılarımıza katılım belgeleri takdim edildi. Ardından toplu fotoğraf çekilerek etkinlik bitirildi.

nBÜLTEN

 




Anahtar Kelimeler : SEMİNER, VE, ÇALIŞTAY, GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler