HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 10:37

“Çalışma Hayatında Kadın Paneli” Düzenlendi

Bakan Işıkhan; "Kadınların Desteği Olmadan Hedeflediğimiz Kalkınma Seviyesine Ulaşamayız"
“Çalışma Hayatında Kadın Paneli”  Düzenlendi

Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çalışma Hayatında Kadın Paneli” ne katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan; "Bizim kadim tarihimiz, kültürümüz ve inancımız, kahraman, yüreği cesaret ve azim dolu unutulmaz kadınlarla doludur" dedi.

Burada konuşma yapan Bakan Işıkhan, çalışma hayatı başta olmak üzere; kadınların ekonomik, hukuki, sosyal hak ve özgürlükleri konularının özellikle son 21 yıldır üzerinde hassasiyetle durulan ve bu alanda özel politika geliştirilen alanlardan biri olduğunu belirterek, “Bu politikalarımız, aynı zamanda gelecek yüzyılı inşa etme hedefimizin ve vizyonumuzun temelini oluşturmaktadır. Çünkü biliyoruz ki ancak; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle birlikte değişime öncü olan toplumlar büyük başarılara imza atabilir. Nasıl ki tek kanatlı bir kuş uçamazsa, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların desteği, gücü, azmi, yaratıcılığı olmadan da hedeflediğimiz kalkınma seviyesine ulaşamayız. Kadınları tarihimizin her döneminde toplumumuzun inşası noktasında büyük görev ve sorumluluklar almışlardır. Bizim kadim tarihimiz, kültürümüz ve inancımız, kahraman, yüreği cesaret ve azim dolu unutulmaz kadınlarla doludur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bu noktalara ulaşmasında kadın emeği ve mücadelesinin önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Kadınların sosyal, ekonomik ve hukuki statüsü, onların bu konudaki özgürlükleri noktasında büyük mücadeleler vermiş ve bu alanda Türkiye’ye küresel bir vizyon kazandırmış Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da en çok önemsediği konuların başında geliyor. Bunun en net göstergesi; hükümet olarak ülkemizde kadınlara yönelik yaptığımız çalışmaların bugün geldiği seviyedir. Bugün bulunduğumuz noktayı her ne kadar yeterli görmesek de; kadınların, karar alma mekanizmalarından çalışma hayatına, sanattan spora varıncaya kadar toplumsal hayatın hemen her alanındaki aktivitelerini, yetkinlerini ve başarılarını çok kıymetli buluyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler