HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 14:08

EN KÖTÜ RUH SAĞLIĞINA SAHİP NESİL Y KUŞAĞI!

Avustralya'da yer alan Sydney Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma bugün günün en çok konuşulan konularından biri oldu.
EN KÖTÜ RUH SAĞLIĞINA SAHİP NESİL Y KUŞAĞI!

Sydney Üniversitesi'nden araştırmacıların 1950'den bu yana birbirini takip eden nesiller üzerinde yaptıkları araştırma dikkat çekti. 27.500'den fazla Avustralyalının ruh sağlığındaki değişiklikleri takip eden bilim insanları Y kuşağının kendilerinden önceki nesiller arasında en kötü ruh sağlığına sahip olanlar olduğunu ortaya çıkardı.

Avustralya'da yer alan Sydney Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma bugün günün en çok konuşulan konularından biri oldu.

Y KUŞAĞI EN KÖTÜ RUH SAĞLIĞINA SAHİP NESİL

1950'den bu yana birbirini takip eden nesilleri inceleyen araştırmacılar, her neslin ruh sağlığında gözle görülür bir bozulma olduğunu tespit etti. Araştırmaya göre Y kuşağı kendilerinden önceki nesiller arasında en kötü ruh sağlığına sahip olanlar...

Salı günü 'Proceedings of the National Academy of Sciences' dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, ruh sağlığı sorunları sadece genç nesilleri etkilemekle kalmayıp, yaşlılığa doğru ilerleyen kesimi de ciddi bir şekilde etkisi altına alıyor.

Araştırmanın başyazarı Dr. Richard Morris, Y kuşağının diğer nesillerin aksine yaşlandıkça iyileşme göstermediğine dikkat çekerek, "Bugüne kadar çocukların ve ergenlik çağındaki gençlerin ruh sağlığındaki düşüşe odaklanıldı, çünkü bireylerin yetişkinlik dönemine girdiklerinde ruh sağlıklarında iyileşme olması bekleniyordu. Ancak yaptığımız çalışma endişelenmemiz gerekenin sadece çocuklar olmadığını gösteriyor" dedi ve sözlerine şöyle devam etti;

"Verilerimiz sadece genç nüfusun ruh sağlığındaki düşüşün devam ettiğini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda bugün 40'lı ve 50'li yaşlarına girmekte olan neslin de tehlikede olduğunu ortaya koyuyor. Önceki kuşaklarda yetişkinlik döneminde gördüğümüz iyileşmeyi 1990'larda doğan insanlarda göremiyoruz" dedi.

Kaynak: Hürriyet




Anahtar Kelimeler : EN, KÖTÜ, RUH, SAĞLIĞINA, SAHİP, NESİL, Y, KUŞAĞI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler