HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Haziran 2022 Cumartesi Saat: 06:36

ADIGÜZEL, ENFLASYON ORANINI ELEŞTİRDİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Rize’den yaptığı açıklamada TUİK’in açıkladığı %73’lük enflasyon oranını eleştirdi.
ADIGÜZEL, ENFLASYON ORANINI ELEŞTİRDİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Rize’den yaptığı açıklamada TUİK’in açıkladığı %73’lük enflasyon oranını eleştirdi. 

Pandemide açıklanan vaka sayılarıyla benzerlik kuran Adıgüzel TUİK de Bakan Koca’nın katsayısına uyuyor dedi. Adıgüzel’in açıklaması şu şekilde:

TÜİK enflasyon oranında yine sallamış. %73 enflasyon gerçek rakam değil. Gerçek bunun en az 3 katı. Çünkü enflasyonu belirleyen akaryakıt fiyatlarıdır. Motorin geçen yıldan bu yana %220 zamlandı yani yaklaşık 3 misli. Domates patates gibi ürünler artık tane işi satılıyor. Açıklanan rakam gerçekçi değil. Bu hükümet pandemi döneminde de vaka sayılarını üçte bir oranında açıklıyordu. O nedenle biz bu orana Fahrettin Koca katsayısı derdik. Şimdi bu katsayıya TUİK de uymaya başladı. TÜİK bir üçte bir kurumudur. Hükümetse 3'te 1 hükümetidir. Tabii olan çalışan kesimi oluyor çünkü maaşlarda açıklanan enflasyon oranına göre zamlanıyor. Dolayısıyla her açıklanan rakam çiftçinin emekçinin memurun cebinden daha fazla götürmektedir. Her rakam açıklandığında hükümet halkını daha fazla soymaktadır.

nHABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ADIGÜZEL, ENFLASYON, ORANINI, ELEŞTİRDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler