HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mart 2022 Perşembe

‘’OBB’DE BİR MÜLAKAT KOMEDİSİ!..’’

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bir mülakat olayını meclis gündemine taşıdı.
‘’OBB’DE BİR MÜLAKAT KOMEDİSİ!..’’

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bir mülakat olayını meclis gündemine taşıdı. Yazılı sınavı geçenlerin tamamının sözlü mülakatta elendiğini belirten Adıgüzel 23 kadroluk görevde yükselme ve unvan değişikliği için yapılan mülakata giren 26 kişinin tamamının mülakatta elendiğini öne sürdü.

‘’Anlaşamadılar’’

Adıgüzel,.’’Torpil listesinde AKP Genel Merkezinin yani Numan Kurtulmuş’un listesiyle Hilmi Güler’in anlaşamadığı iddiaları olduğunu idia etti.

 Adıgüzel, bir kısım torpillinin de yazılı aşamasında elendiğini bu nedenle herkesin mülakatta başarısız sayıldığını belirtti. 

Adıgüzel’in İçişleri Bakanı Soylu’ya dönük kaleme aldığı önergesinde şu bilgilere yer verildi: 

 ‘’Ciddi soru

 işaretleri var’’

‘’Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir mülakatta ciddi soru işaretleri oluşmuştur. Görevde yükselme ve unvan değişikliği için toplam 23 kişilik kadro açılmıştır. Bu kadrolara belediye personeli olan 53 kişi başvuru yapmıştır. 26.09.2021 tarihinde yapılan yazılı sınavda 26 kişi 60 puanı geçerek başarılı olmuştur. Sınavı geçen 26 kişiye sözlü mülakat Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 24.12.2021 tarihinde yapılmıştır. 8 kişilik Şube Müdürü kadrosu için yazılı mülakatı geçip sözlü mülakata giren 23 kişinin tamamı başarısız sayılmıştır. 10 kişilik şef kadrosuna yazılıyı geçip mülakata giren 2 kişinin 2’si de başarısız sayılmıştır. 4 kişilik unvan değişikli kadrosuna da yazılıyı geçen 1 kişi başarısız sayılmıştır. Açılan kadro sayısından daha az aday var, yani herhangi bir yarış yok ama mülakata girenlerin tamamının elenmesi enteresandır.

‘’ 26 kişinin tamamı başarısız sayılmıştır’’

Sözlü mülakatın soru grupları ve puanları net bir şekilde ilan edildiği ve bize gelen bilgilere göre adayların bir kısmı çok başarılı cevaplar verdiği halde, sözlü mülakata giren toplam 26 kişinin tamamı başarısız sayılmıştır. Eğer bu belediye çalışanlarının liyakati belediyede bu kadrolarda görev yapmaya yeterli değilse, aday sayısından daha az başvuruya rağmen alınmıyorlarsa, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten kadroların yeterliliği de sorgulanmalıdır.

Mülakatla ilgili itirazlarda da bulunulmuştur. Sınav takvimine göre yazılı sınavdan en geç 4 ay sonra mülakatın da yapılıp sonuçların açıklanması ve sürecin tamamlanması zorunludur. Bu süre sonuna kadar kullanılarak son anda tüm adaylar başarısız ilan edilmiştir. Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yazılı sınavı başarı ile geçen tüm adayların sözlü mülakatta elenmesi, planlanan kişilerin hiçbirinin yazılı mülakatı geçemediği için mülakata girenlerin tamamının elendiği fikri kamuoyunda oluşturmuştur.

‘’ Cevap bekliyorum’’

 Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu mülakatı ile ilgili yapılan itirazlar bakanlığınıza ulaşmış mıdır?

Ulaştı ise bu itirazlarla ilgili bir inceleme yapılmış mıdır?

Tüm belediyeler içerisinde bir kadro için yazılı sınavı geçen tüm başvuranların sözlü mülakatla elendiği başka bir örnek var mıdır?

Söz konusu mülakatla ilgili bir soruşturma başlatarak, varsa bir usulsüzlükle ilgili gereğini yapacak mısınız?’’

Haber Merkezi





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler