HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 12:54

Tohum Yetiştiriciliği ve Bitki Islahı Çalışmaları Görüşüldü...

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği ve Bitki Islahçıları bitki ıslahının Türkiye'nin tarımsal verimliliği ve sürdürülebilirliğini konuştu.
Tohum Yetiştiriciliği ve Bitki Islahı Çalışmaları Görüşüldü...

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği tarafından düzenlenen buluşmada, Türkiye'nin önde gelen bitki ıslahçıları, Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Miktat Olgun ile bir araya geldi.

Buluşmada, bitki ıslahının Türkiye'nin tarımsal verimliliği ve sürdürülebilirliği üzerindeki etkileri üzerinde duruldu. 

Katılımcılar, Türkiye'nin bitki ıslahı alanında dünya genelinde daha etkin ve yenilikçi bir rol üstlenebilmesi için gerekli stratejiler ve işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Bitki ıslahının genetik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesi açısından önemine dikkat çekilerek, bu alanda yapılacak Ar-Ge yatırımlarının artırılması gerektiği, iklim değişikliklerine karşı dirençli bitki türlerinin geliştirilmesinin önemi belirtildi.

Türkiye'nin bitki ıslahı çalışmalarında uluslararası düzeyde rekabet edebilmesi için bilimsel araştırmaların desteklenmesi, tohum kalitesinin iyileştirilmesi ve çiftçilere yönelik eğitim programlarının genişletilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

Buluşmaya Bitki Islahçıları Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selami Yazar, Prof. Dr. Ali Gülümser, Dr. Süleyman Karahan, Dr. Mesut Keser, Dr. Kenan Yalvaç, Dr. Lütfü Tahtacıoğlu, İsmail Sayım, Gökhan Kılıç, Kürşat Çiftçi ve Serdar Doğan katıldı.

Kaynak : PHA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler