HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Nisan 2024 Pazar Saat: 13:34

KOSGEB Deprem Bölgesine 16.7 Milyar Lira Destek Verdi...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 6 Şubat depreminde zarar gören 11 kentimize bugüne kadar KOSGEB tarafından toplam 16.7 milyar lira destek verildiğini açıkladı.
KOSGEB Deprem Bölgesine 16.7 Milyar Lira Destek Verdi...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 6 Şubat depremlerinde zarar gören işletmeleri yeniden ayağa kaldıracak desteklerin sürdüğünü açıkladı.

KOSGEB’in deprem bölgesine uluslararası fonlardan sağladığı destekler ile ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Kacır, depremin ilk anlarından itibaren başlayan desteklerin süreceğini belirterek; “Depremin ardından zarar gören işletmeleri ayağa kaldıracak desteklerimiz devam ediyor. Bakanlık olarak uluslararası kuruluşlarla yeni finansman kaynaklarının temini konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. 15 Kasım 2023’ten bugüne kadar Dünya Bankası ve JICA iş birliğiyle; Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşetmelerin Canlanması Destek Programı kapsamında KOSGEB tarafından bugüne kadar 11 ilde 51 bin 927 işletmeye 16.7 milyar lira destek verildi” dedi.

Hatay'da depremden etkilenen MyOffice Mobilya’nın kurucusu Fatma Önal Önlen ise Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı’yla işletmesinin yeniden canlanma sürecini paylaştı.

KOSGEB’in desteğiyle iş yeri makinelerini onardığını kaydeden Önlen; “Maddi desteğinden ziyade manevi olarak bana şunu verdi; Hatay’da yaşayabileceğim umudunu verdi. ‘Devlet bizi bırakmıyor ve biz işimize devam edebileceğiz’ gücünü hissettim. Bunun gibi desteklere çok ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren MSM Konfeksiyon'un kurucusu Hatice Kübra Köse de Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı’ndan faydalanıp işletmesini yeniden inşa ediş sürecini anlattı. Üç katlı iş yerini depremde kaybettiğini Hatice Kübra Köse, KOSGEB desteği ile işletmesini yeniden ayağa kaldırdığını belirtti.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler