HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Nisan 2024 Pazar Saat: 01:13

Şanlıtürk; “Fındık Ayağımızın Altından Halı Gibi Çekiliyor"

Fiskobirlik'in iyi yönetilmediğini belirten MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk; "200 yıldır fındık üreten ilimizde halen bir lisanlı depoculuğumuz bile yok" dedi.
Şanlıtürk; “Fındık Ayağımızın Altından Halı Gibi Çekiliyor"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, sanayici ve işadamlarına seslenerek Fiskobirlik’e sahip çıkılması konusunda çağrı yaptı.

Fiskobirlik’in bugüne kadar iyi yönetilmediğine dikkat çeken Milletvekili Şanlıtürk; “Bizim bir defa Fiskobirlik’e ve fındığımıza sahip çıkmamız lazım. Ordu’nun en çok fındık üreten bir il olmasına rağmen, Fiskobirlik tarafından fındığın batı tarafına kaydırılması çalışılmasına asla müsaade etmemeliz” dedi.

Fiskobirlik'in yanlış kişiler tarafından yönetildiğini belirten Milletvekili Şanlıtürk; “Fındık ayağımızın altından bir halı gibi çekiliyor ve batıya doğru kaydırılıyor. Bu yıl Fiskobirlik’in doğudaki mülkleri satıldı. Batıda ise Fiskobirlik’in merkezi batı bölgesi oluyor. 200 yıldır fındık üreten ilimizde halen bir lisanlı depoculuğumuz bile yok. Bunun sebebi ise Fiskobirlik’in bugüne kadar yanlış kişiler tarafından yönetilmesidir” diye konuştu.

Ordulu fındık üreticilerini Fiskobirlik'e üye olmaya davet eden Milletvekili Şanlıtürk, şöyle devam etti; “Toprak Mahsulleri Ofisi her yıl Cumhurbaşkanımız tarafından Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bölgemize gelmektedir. Acı olan 200 yıldır fındık üreten coğrafyamızda fındık koymaya depolarımız bile yok. Bu da bizim bölgemizin bir ayıbıdır. Bu zamana kadar Fiskobirlik’in iyi yönetilmediğinin göstergesidir. Buradan fındık üreticilerine de çağrıda bulunmak istiyorum. Fiskobirlik’e üyeliklerinizi derhal aktifleştirin. Fiskobirlik’e sahip çıkalım ve Fiskobirlik’te nasıl oy atabiliriz konumuna gelmemiz lazım. Bunun için de üye olan üreticilerimizin üst üste 2 yıl 100’er kilo fındık vermesi gerekiyor. Dolayısı ile Fiskobirliğe ve fındığımıza sahip çıkalım.”

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler