HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Mart 2024 Pazar Saat: 11:25

O ŞEHİR ÖNEMLİ BİR MERKEZ HALİNE GELECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve milli projelerden birisi olan Terminal İstanbul'un tanıtım toplantısında konuştu.
O ŞEHİR ÖNEMLİ BİR MERKEZ HALİNE GELECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Terminal İstanbul Projemiz İstanbul’u önemli bir merkez haline getirecek

”İstanbul’u bilişim ve yüksek teknoloji dünyasının önemli bir merkezi haline getirecek Terminal İstanbul’un tanıtım toplantısında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hoş geldiniz.

Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki bugün bilgi üretmeyen, ürettiği bilgiyi ürüne dönüştüremeyen ülkelerin gelişmeleri artık mümkün değildir. Bunun için dijital toplum olmalı ve dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamalıyız. Dijital toplum sadece internet erişimine sahip olmayı değil aynı zamanda dijital becerilere sahip bireylerin ve işletmelerin var olduğu bir toplumu ifade ediyor. Dijital okuryazarlığın da bu noktada son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum.”

fiber altyapı uzunluğumuzu bu yıl sonuna kadar 600 bin kilometreye yükseltmeyi planladık. 2028’e kadar da bunu 850 bin kilometrenin üzerine çıkarmayı yine hedefledik. Bakanlık olarak yerli ve milli, özgün üretime de büyük önem veriyoruz. Yerlilik ve millilik anlamında bu yıl atacağımız önemli bir adım da TÜRKSAT 6A’dır. Ülkemizin ilk yerli ve milli uydusunu inşallah haziran ayında uzaya göndermek hedefindeyiz ve hazırlıklarımız devam ediyor.”

”Sadece devletin değil herkesin bilişime yatırım yapması gerekir”

Uraloğlu, nüfus ve bölgesel avantajları da değerlendirerek konuşmasına şu sözlerle devam etti:

”Batı dünyasına olan yakınlığımız ve genç nüfusumuzla ülkemizin bölgede en büyük üretim ve yatırım merkezi olması hiç de zor değil. Gelişmiş ülkelerle her konuda rekabete girebilmek, bu ülkelerle dünya pazarlarında yarışabilmek için kamu ve özel sektör şirketlerimizin büyümesi ve dünya pazarlarına daha fazla nüfuz etmeleri gerekir. Bunu gerçekleştirmek için de sadece devletin değil herkesin bilişime yatırım yapması gerekir.

Bu noktada İstanbul’u dünya çapında bir inovasyon merkezine dönüştürecek ortam ortamı oluşturmak ve işbirliği platformu sağlamak üzere girişimcilik alanında eşsiz projelerden biri olan Terminal İstanbul’un önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Terminal İstanbul Projesi ile uzun yıllar Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olarak hizmet veren Atatürk Havalimanı milyonlarca yolcunun bağlantı noktası iken artık binlerce girişime ev sahipliği yapan bir çekim merkezi haline dönüşüyor. Dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezlerinden birine gerçekten ev sahipliği yapacak. Terminal İstanbul fiziki şartları, merkezi konumu, hava ulaşımı dahil her türlü ulaşım rahatlığı, Türkiye’nin en büyük millet bahçesinin hemen yanında olması gibi eşsiz avantajlarıyla tüm İstanbul’a hizmet verecek inşallah.

”Çok daha fazla küresel marka çıkaracağız”

Terminal İstanbul Projesi’nin yakın zamanda hayata geçmesini beklediklerini dile getiren Uraloğlu, tüm paydaşları ile Sanayi ve Teknoloji Bakanına da teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

”Canı gönülden inanıyorum ki Terminal İstanbul sayesinde yerli üretim ile yüksek teknoloji üreten çok daha fazla küresel marka çıkaracağız. Gençlerimize, girişimcilerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunda güçlü ve kararlı adımlarla ilerliyoruz. Bu düşüncelerle Terminal İstanbul’u hayata geçiren Sanayi ve Teknoloji bakanımıza ve kıymetli ekibine, diğer tüm paydaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Projenin inşallah yakın zamanda hayata geçmesi temennisi ile sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”

BHA




Anahtar Kelimeler : O, ŞEHİR, ÖNEMLİ, BİR, MERKEZ, HALİNE, GELECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler