HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mart 2024 Pazar Saat: 22:31

Rekor Kırmaya Devam Ediyoruz.

Kredi kartı işlemlerinde rekor üstüne rekor kırılıyor.
Rekor Kırmaya Devam Ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan bilgilere göre, 1 Mart haftasında kredi kartı harcamalarında rekor bir seviye kaydedildiği görüldü. Banka kartı ve kredi kartı işlemleri tutarı önceki haftaya göre yüzde 15 artarak 262,6 milyar TL'ye ulaştı. Bu artışta vergi ve Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ödemelerinin etkili olduğu belirtildi.

Uzmanların yorumuna göre, artışlar genel olarak yaygın bir şekilde görülürken, hizmet sektörleri, eğitim, araç kiralama-satış, akaryakıt ve mobilya harcamalarında belirgin haftalık artışlar yaşandı. Harcamalarda azalma yaşanan gruplar arasında ise elektrik-elektronik harcamaları öne çıktı.

Ayrıca, internet üzerinden kredi kartı ile yapılan alışverişlerde de haftalık 15,6 milyar TL artış yaşanarak 83,4 milyar TL'ye ulaşıldı, bu da bir rekor olarak kaydedildi. Vergi ve BES ödemeleri hariç toplam alışverişin son 4 haftalık ortalamasının yıllık değişimi ise yüzde 139,5 artış gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, kredi kartlarına yönelik limitlerle ilgili düzenleme sinyali verdiği belirtiliyor. Şimşek, limit belirlerken gerçekçi beyan ve belgeye dayalı olması gerektiğini, ayrıca limitlerin bütünlük arz etmesi gerektiğini ifade etti. Ancak henüz bu konuda somut bir çalışmanın sonuçlanmadığı ve önümüzdeki dönemde piyasaları bozmadan konuların çalışılacağı ifade edildi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler