HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Şubat 2024 Salı Saat: 13:53

MİLYONLARCA HANENİN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYD) tarafından düzenli merkezi yardım ve aylıklara hak sahipliği belirlenen hanelere yönelik müjdeli bir haber geldi.
MİLYONLARCA HANENİN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

 Artık bu haneler, elektrik tüketim desteği alabilecekler. Elektrik desteği kapsamında, 1-2 kişilik muhtaç hanelere 75 kilovaatsaat (kwh) elektrik için 130.09 TL, 3 kişilik hanelere 100 kwh için 173.46 TL, 4 kişilik hanelere 125 kwh için 216.82 TL, 5 kişi ve üzeri ailelere ise 150 kwh için aylık 260.19 TL destek verilecek.

Bu destekleme kapsamında, devlet ortalama 200 TL olan fatura desteğini sağlayacak ve böylelikle aylık 800 milyon TL, yıllık ise yaklaşık 10 milyar TL’lik elektrik faturasını karşılamış olacak.

Bu destekten faydalanabilecek kişiler arasında, 65 yaş üstü muhtaçlar, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler ile kronik hastalık yardım programından yararlananlar bulunuyor.

Başvurular için ise vatandaşların bir kuruma başvurmasına gerek yok. Kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterli olacak. Düzenli sosyal yardım almaya hak kazanan hanelerin ödemeleri, sistem üzerinden aylık olarak kontrol edilerek gerçekleştirilecek. Ayrıca, kiracı olunması veya elektrik sayaçlarının ev sahibinin adına olması gibi durumlar da destekten yararlanmaya engel teşkil etmeyecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu desteklemelerin devam ettiğini ve 2019’dan bu yana 19.2 milyar TL’lik bir elektrik tüketim desteği sağlandığını belirtti. Ayrıca, geçen yıl 1.7 milyon ton kömür desteği ve 634 milyon lira tutarında doğalgaz tüketim desteği sağlandığını da dile getirdi.




Anahtar Kelimeler : MİLYONLARCA, HANENİN, BEKLEDİĞİ, HABER, GELDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler