HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Şubat 2024 Pazar Saat: 14:05

KRİPTO PARALARA SIKI DENETİM

Kripto para piyasasının yasal çerçevesinin oluşturulması için son aşamaya gelinmiş durumda.
KRİPTO PARALARA SIKI DENETİM

Kripto para piyasasının yasal çerçevesinin oluşturulması için son aşamaya gelinmiş durumda. Şu an üzerinde çalışılan taslağa göre, kripto piyasasında belirli bir sınıru aşan kazançlardan işlem vergisi alınması planlanıyor.

Düzenlemenin seçim sonrasında Meclis'e sunulması bekleniyor ve kripto varlıkların bu şekilde vergilendirilmesi, aynı zamanda kara para aklamayı engellemeyi amaçlıyor.

Kripto sektörüne yönelik çalışmalar, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarında da gündeme gelmiş durumda. Düzenleme ile birlikte kripto para işlemlerini yürüten borsaların denetlenebilir ve şeffaf olması hedefleniyor. Borsaların sermaye şartına uyması ve kuruluş sürecinde teminat sağlaması talep edilecek. Ayrıca, kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı ile alım satım yapanların uyacakları ilkeler belirlenecek.

Düzenleme sürecinde, kripto varlıklara hukuki bir nitelik kazandırılması için belirli şartlar ortaya konuldu. Bu kapsamda, sektörde faaliyet gösteren şirketlere alt yapı çalışmaları için belirli bir süre tanınacak. Kripto varlıkların şifrelenmesi ve belirli bir algoritma üzerinden tanımlanması da yasa teklifinde yer alacak. Ayrıca, kripto varlıkların şifrelerinin kimin tarafından oluşturulduğu açıkça belirtilecek. Bu düzenlemeler, sektörde şeffaflığı artırmayı ve denetlenebilirliği sağlamayı amaçlamaktadır.




Anahtar Kelimeler : KRİPTO, PARALARA, SIKI, DENETİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler