HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Şubat 2024 Cuma Saat: 18:45

İHRACAT 20 MİLYAR 28 MİLYONA ULAŞTI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda 2024 yılı Ocak ayında İhracatta %3,6 oranında artış göstererek 20 milyar 28 milyona ulaştığını açıkladı.
İHRACAT  20 MİLYAR 28 MİLYONA ULAŞTI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda 2024 yılı Ocak ayında İhracatta %3,6 oranında artış göstererek 20 milyar 28 milyona ulaştığını açıkladı.

Bolat paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni yılın ilk ihracatçısı ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor. 2024 yılı Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracat %3,6 oranında artış göstererek 20 milyar 28 milyona ulaştı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek Ocak ayı ihracat rakamı olarak tarihe geçti. Bununla birlikte ithalatımız geçen yıl Ocak ayına göre %22,0 oranında azalış göstermiş ve ihracatın ithalatı karşılama oranı 18,9 puan artarak %76,4 olarak yardımcı olmuştur. Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketin ardından hükümetimiz yeniden yapılanma ve afetlere dayanıklı konut inşa etme zamanı kaybetmeden başladı. Bu süreçte, deprem bölgelerindeki yeniden inşa değişiklikleri yanı sıra, Malatya başta olmak üzere etkilenen tüm şehirlerdeki ekonomik ve ticari büyüme için çeşitli destek sağlanıyordu. Küresel ekonomik dalgalanmalar ve pandemi gibi zorluklara rağmen Türkiye’nin ihracat performansının artarak devam ettiğini ve dış ticaret açığımızın azaldığını görüyoruz. Bu başarı, sürdürülebilirin ekonomik direncini ve küresel pazardaki gücü güçlendiriyor. İhracatımızın ve dış ticaretimizin dengeleyici olumlu yönde ilerlemesi, ekonomik ekonominin büyüme büyümesinin artması ve cari işlemlerin açıklarının azalmasına katkı sağlar. Hükümet olarak, ticaret ve ekonomiyi daha da geliştiriyor, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanma ve yaygıni yatırımlar için cazibe merkezi haline getirmeyi sağlıyor devam ediyor.”




Anahtar Kelimeler : İhracat, %3, 6, Oranında, Artış, Göstererek, 20, Milyar, 28, Milyona, Ulaştı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler