HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Ocak 2024 Salı Saat: 12:36

TÜRK-İŞ AÇLIK SINIRINI AÇIKLADI!

Türk-İş Raporuna Göre: Ocak Ayında Açlık Sınırı 15 Bin, Yoksulluk Sınırı 49 Bin Lirayı Aştı
TÜRK-İŞ AÇLIK SINIRINI AÇIKLADI!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), yayımladığı raporla Ocak ayında açlık sınırının 15 bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 49 bin lirayı aştığını belirtti. Yapılan açıklamada, ülkedeki ekonomik zorlukların etkisiyle temel ihtiyaçların karşılanmasının giderek zorlaştığına dikkat çekildi.

Açlık sınırının 15 bin lirayı aşarak 15 bin 101 lira 42 kuruşa, yoksulluk sınırının ise 49 bin lira 252 kuruşa yükseldiği ifade edilen raporda, bu rakamların ailelerin geçimini sağlamakta zorlanan birçok vatandaş için ciddi bir mali yük olduğuna vurgu yapıldı.

Raporda ayrıca, enflasyon, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve enerji fiyatlarındaki artışların, temel tüketim ürünlerinin fiyatlarını olumsuz yönde etkileyerek açlık ve yoksulluk sınırlarının yükselmesine neden olduğu belirtildi. Türk-İş, yaşanan ekonomik zorlukların sosyal adaleti tehdit ettiğine ve acil çözümler gerektirdiğine dikkat çekti.

Bu rapor, ülkedeki ekonomik durumu gösteren bir gösterge olarak ön plana çıkarken, sosyal yardımların ve gelir düzeyinin artırılmasının önemi üzerinde duruluyor. Ayrıca, bu durumun işçi ve emekçilerin yaşam şartlarını iyileştirmek adına alınması gereken önlemleri bir kez daha gündeme getiriyor.



HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : TÜRK-İŞ, AÇLIK, SINIRINI, AÇIKLADI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler