HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 11:59

KREDİ KARTI İÇİN YENİ DÜZENLEMELER YOLDA!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün NTV canlı yayınında ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
KREDİ KARTI İÇİN YENİ DÜZENLEMELER YOLDA!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün NTV canlı yayınında ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, kredilere yönelik sınırlama mesajı vererek, kredi kartı harcamaları ve kredi sınırlamalarıyla ilgili yeni önlemlerin gündemde olduğunu belirtti.

Şimşek, kredi kartı üzerinden kredi hacminin yüzde 140 arttığını vurgulayarak, bu yüksek kredi hacmiyle enflasyonun ve cari açığın kontrol altına alınamayacağına dikkat çekti. Merkez Bankası verilerine göre, 1 Eylül itibarıyla yıllık dönemde kredi kartı harcamalarındaki artış yüzde 139.85 olarak kaydedildi. Ayrıca, market ve alışveriş merkezlerindeki harcama artışının yüzde 101.75 olduğu belirlendi.

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA!

Bakan Şimşek'in açıklamalarının ardından, kredi kartlarının ödenmeyen bakiyelerini azaltma amacı güdüldüğü, taksit sayılarının sınırlandırılabileceği ve bankaların kredi kartı limit artışına sınırlama getirilebileceği öngörülüyor. Ekonomi yönetiminin nakit kullanımına yönelik yeni tedbirler alması da bekleniyor. Kredi kartları ve tüketici kredileri için uygulanan faiz oranlarının politika faizine paralel olarak arttığı, ancak Şimşek’in açıklamaları sonrasında kredi miktarlarına yönelik sınırlamaların gelebileceği tahmin ediliyor.

Bu bağlamda, konut kredilerinde ikinci ve sonraki konutlar için getirilen sınırlamalardan sonra, Şimşek’in açıklamaları sonrasında kredilere miktar bazlı sınırlamaların getirilebileceği düşünülmektedir.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : KREDİ, KARTI, İÇİN, YENİ, DÜZENLEMELER, YOLDA!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler