HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Ocak 2024 Pazar Saat: 12:36

EMEKLİ MAAŞ FARKI TEMMUZDA AZALACAK!

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine İlave 5 Puanlık Zam Açıklaması...
EMEKLİ MAAŞ FARKI TEMMUZDA AZALACAK!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, memur emeklileri ile olan zam farkını kapatmak adına ilave 5 puanlık zam kararı alındı. Temmuz ayında bu zamın yürürlüğe girmesi beklenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklentisi, bu artışın memur emeklileri ile olan farkı kapatmaya yönelik bir adım olması yönünde.

Bu ay itibarıyla memur emeklilerine yüzde 15 toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyonun yüzde 6'yı aşan kısmı ile birlikte toplamda yüzde 49.2 zam yapılmıştı. Ancak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine son altı ayda gerçekleşen enflasyon oranı olan yüzde 37.57 oranında zam uygulanmıştı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, memur emeklileri ile aralarındaki 12 puanlık zam farkına tepki gösterince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 5 puanlık ilave zam kararı, bu farkın azaltılması yönünde bir adım olarak değerlendiriliyor. Konuyla ilgili kanun teklifinin yakında Meclis'e sunulması bekleniyor. Temmuz ayındaki zamla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki farkın daha da kapanması hedefleniyor.



HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : EMEKLİ, MAAŞ, FARKI, TEMMUZDA, AZALACAK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler