HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
9 Ocak 2024 Salı Saat: 11:03

PİYASALAR TEPETAKLAK!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin açıklamaları, kripto para piyasalarında sert bir düşüşe neden oldu.
PİYASALAR TEPETAKLAK!

Huobi Global Araştırma Müdürü Süllü, Bitcoin fiyatlarının 42 bin dolar seviyesinin kritik bir nokta olduğunu belirterek, teknik analizde var olan alçalan trendin 42 bin dolar seviyesinden geçtiğini ifade etti. Süllü, bu seviyenin üzerinde tutunmanın, Bitcoin'in yeniden 50 bin dolar bölgesine doğru tepki gösterme olasılığını artırabileceğini söyledi.

Fed'in son toplantısına ait yayınlanan tutanaklar, piyasalarda şahin bir duruş sergiledi ve mart ayında ilk faiz artırımının yapılacağı beklentilerini güçlendirdi. Bu açıklamaların ardından kripto paraların toplam piyasa değeri 2 trilyon dolara kadar geriledi.

Bitcoin fiyatları, yeni yıla 47 bin 500 doların üzerinden başlamış ancak Fed'in açıklamalarının etkisiyle 42 bin 478 dolara kadar gerilemiştir. Gün içinde en yüksek 44 bin 297 dolara yükselen Bitcoin, yazının kaleme alındığı saatte yüzde 2,78'lik bir düşüşle 42 bin 796 dolara gerilemiştir.

Ethereum (ETH), işlem hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olarak, 3 bin 303 dolara kadar gerilemiş ve en yüksek 3 bin 632 doları görmüştür. Ethereum, yazının kaleme alındığı saatte yüzde 6,65'lik bir düşüşle 3 bin 356 dolara gerilemiştir.

Kripto para piyasalarındaki hareketlilik, Fed'in faiz politikasına yönelik belirsizlik ve gelecek dönemdeki ekonomik göstergelerin piyasalar üzerindeki etkisi ile ilgili endişelerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, piyasa katılımcıları, önemli ekonomik verileri ve Fed'in faiz artırım takvimini yakından takip etmektedir.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : PİYASALAR, TEPETAKLAK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler