HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 17:17

Arabası olana uyarılar peş peşe geldi! En az 54 bin lira ödenecek

2024 yılında otomobil kullanmanın maliyeti, akaryakıtın litre başına gelen ÖTV zammı, kasko ve sigorta tarifelerindeki güncellemelerle birlikte belirlenmiş durumda.
Arabası olana uyarılar peş peşe geldi! En az 54 bin lira ödenecek

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre, en düşük maliyetleri ortaya çıkarmak amacıyla bu senede toplamda 15 bin kilometre yol yapacak, 35 yaşlarında, İstanbul’da yaşayan ve sigorta risk primi düşük bir sürücü baz alınarak hesaplamalar yapıldı.

Bu kapsamda, küçük ve orta sınıfta bir benzinli otomobilin 2024 yılındaki toplam maliyeti, sigorta, kasko, MTV ve yakıt giderlerini içerdiğinde en az 54 bin TL seviyesine ulaşacak. Elektrikli veya hibrit bir otomobil tercih eden aynı sürücü, yakıt giderlerini önemli oranda düşürebilecek ancak MTV ve kasko fiyatlarındaki artış nedeniyle bu avantajın büyük ölçüde kaybedileceği ifade ediliyor.

Örnek olarak, Türkiye'nin en çok satan otomobili Fiat Egea'nın (1.4 Fire 95 HP Easy) 2024 yılı MTV'si 7 bin 26 TL olarak belirlenmiş. Otomobilin taban fiyatından kasko tutarı 8 bin 200 TL, en düşük sigorta tutarı ise 8 bin 153 TL olarak hesaplanırken, yılda 15 bin km yol yapıldığında yakıt masrafının 35 bin 880 TL'ye ulaştığı belirtiliyor. Bu veriler, otomobil sahipleri için gelecek yılın maliyetini öngörmelerine yardımcı olacak önemli bilgiler sunuyor.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Arabası, olana, uyarılar, peş, peşe, geldi!, En, az, 54, bin, lira, ödenecek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler